Maruja Baillo, consellera Cultura, y Cristobal Marques director insular del departamento | Gemma Andreu

TW
0

El Teatre Principal de Maó tornarà a acollir enguany l'acte institucional que el Consell celebra cada any per Sant Antoni. Serà, després que l'Ajuntament de Ciutadella hagi confirmat a la institució insular que el Teatre des Born, que en un principi s'esperava que pogués estar ja en condicions per obrir les seves portes, finalment no podrà acollir l'esdeveniment «per motius de seguretat».

Així ho va explicar ahir la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, durant la presentació dels actes organitzats per aquests propers dies amb motiu de la Diada del Poble de Menorca, a l'hora que expressà que quan el Teatre des Born estigui en condicions, «el més normal seria que l'acte institucional es celebrés a Maó i Ciutadella, alternativament».

Quant al programa previst, Baíllo va recordar que el primer esdeveniment impulsat per la institució insular és la representació teatral de «El viatge tràgic de l'amo en Xec de s'Ullastrar», d'aquest diumenge (18 hores) al Teatre Principal.

L'acte institucional del Consell, serà el dia de Sant Antoni, a les 18 hores, al Teatre, i inclourà la conferència «La Menorca descrita per l'Arxiduc», a càrrec del doctor en Història, Miquel Àngel Casasnovas.

Posteriorment es lliurarà la Taula d'Or del Premi Maria Lluïsa Serra a l'exdirector del Museu de Menorca, Lluís Plantalamor, qui després de 40 anys va deixar el càrrec per jubilació.

L'acte es tancarà amb l'actuació de la Banda de Música des Migjorn Gran, amb una primera part dedicada a la banda sonora d'Els Miserables i una segona amb temes de musicals.

En relació a la representació de «L'amo en Xec de s'Ullastrar» i de l'acte institucional, el director insular del departament, Cristóbal Marquès, va explicar que les entrades són gratuïtes, com la resta d'esdeveniments que organitza el Consell, i que les localitats es poden passar a recollir pels diferents ajuntaments de Menorca, tret de Ciutadella, on estaran a disposició del públic a la seu de la institució insular a la Plaça de la Catedral.

Altres esdeveniments
El Consell ha previst dos espectacles eqüestres per al dia de Sant Antoni. El primer tindrà lloc a les 12.30 hores a Maó, entre els carrers Sínia Costabella i Albert Camus, que anirà a càrrec del Centre Eqüestre Equimar. Mentre, el segon es farà a la Plaça des Pins de Ciutadella, a les 20 hores, i el protagonisme serà per als genets i els cavalls de l'Escola Eqüestre Menorquina.

Per a la jornada de diumenge, la institució insular ha programat dues visites arqueològiques, ambdues a les 11 hores, als poblats talaiòtics de Montefí, a Ciutadella, i de Cornia Nou, a Maó. I a la mateixa hora, al Museu de Menorca, es farà la visita guiada «Testimonis de la història d'una conquesta», traslladant els visitants al 1287. Una activitat que es tancarà amb un tast de productes menorquins.

La Banda des Migjorn Gran, dirigida per Isaac Mascaró, oferirà una segona actuació, diumenge a les 12 hores a la sala del Canal Salat de Ciutadella, amb el mateix repertori que s'haurà escoltat el dia abans al Teatre Principal.
Els actes en motiu de la Diada de Menorca es completaran amb una exposició. Com apuntà Maruja Baíllo, «així com l'any passat vam preparar una exposició de pintura, aquesta vegada hi haurà una exposició de carruatges antics». És una mostra amb les col·leccions particulars d'Antoni Vinent i Bep Guàrdia, que es podrà veure els dies 17 i 18 a l'entorn de les places d'Espanya i del Carme, de Maó.