L’any 2001, Inventari ja es preparava per viatjar a Barcelona, on actuà a la Sala Bikini

TW
0

Esforç, dedicació, perseverança i il·lusió són alguns dels qualificatius amb què el món de la música, illenc i de fora, descriu la trajectòria del grup Inventari, que divendres celebrarà les seves dues dècades als escenaris amb la seva primera actuació al Teatre Principal de Maó. Serà en un concert retrospectiu organitzat junt amb «Es Diari».

En la música, com en altres disciplines artístiques, no és fàcil perdurar tant com ho ha fet la formació integrada per Bep Marquès, Toni Taltavull, Pamela Sintes, Nasi Comellas i Toni Bosch.


Missatges

Com es pot comprovar al disc que Inventari i «Es Diari» han editat per commemorar l'efemèride, són molts els elogis que està rebent el grup ciutadellenc. A l'àlbum s'hi inclouen comentaris de referents del panorama musical i artístic, així com també del periodístic.

Uns parlen de l'esforç, la dedicació i la il·lusió demostrada pel conjunt. «Quan Inventari va començar, els Lax'n Busto ja hi érem, això vol dir que tenim una cosa en comú, som més caparruts que una somera!», expressa Jimmy Piñol, bateria del grup català, en un sentit en què també s'expressa el referent de la lírica menorquina, el baríton Joan Pons, o el productor musical Toni Sintes, qui afirma que són «una mostra de constància i humilitat».

Altres destaquen que Inventar és «un grup d'amics que fa música amb denominació d'origen», diu el periodista Jesús Abad, mentre que personatges com l'escriptor Pau Faner afirma que són «l'alegria del Mediterrani i l'amor de la terra»; el director de la Cadena SER-Menorca Sergi Ribera, qui destaca que són «un referent de la música i, sobretot, d'essència menorquina», cosa que també destaca l'editor d'«Es Diari», Josep Pons Fraga. «El sol i la sal de Menorca, la veu i el ritme dels menorquins».