Ramon Coll

TW
4

El pianista i pedagog Ramon Coll i Huguet (Maó, 1941) ha estat distingit per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part del govern català.

El propi Ramon Coll afirmava ahir que «no m'esperava gens aquesta distinció», i tot i que «mai he donat importància als reconeixements, és una alegria veure com es valora el treball de tots aquests anys de la meva vida».

I és que el pianista menorquí, que va oferir el seu darrer concert a Menorca el 24 de setembre de 2013 i que es va acomiadar dels escenaris amb una última actuació al Conservatori Superior Municipal de Barcelona el 25 d'octubre d'aquell mateix any, ha compaginat sempre la seva faceta concertística amb amb la docent. Ha exercit als conservatoris superiors de Barcelona, Sevilla, del Liceu i de Palma, així com a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i en nombrosos cursos arreu d'Espanya i també a l'estranger.

Des de l'Executiu català distingeixen el concertista i catedràtic de piano «per una trajectòria reconeguda dins i fora de les terres de parla catalana i pel seu virtuosisme, que ha estat acompanyat per una consciència de perfeccionament constant i de recerca». Així mateix, es destaca que «ha col·laborat com a solista amb les orquestres més prestigioses» i que «pertany a una generació que ha sabut transmetre a la cultura pianística de Catalunya els ensenyaments i l'experiència recollida dels grans mestres europeus».

El proper 4 de maig, a les 19 hores, a la Generalitat es farà l'acte en què es lliuraran els guardons a les 27 personalitats i les 15 entitats reconegudes enguany amb la Creu de Sant Jordi.