TW
0

Les nits d'estiu sempre són delitoses. Però encara ho són més si es duen a terme actes culturals que enriqueixen l'esperit d'un poble. L'art i la música, dues disciplines que van de la mà, ahir envaïren d'una manera directa l'ànima i els cors dels visitants que gaudiren de les Vesprades d'Art as Mercadal. Un esclat de temàtiques i continguts convidaren a uns i els altres a entendre l'art d'una altra manera i en un entorn únic: a les llars dels residents del poble mercadalenc. Josep Moncada, president de l'Associació Pun@rt del poble, afegí que es tracta d'un acte multitudinari que «de cada any concentra més gent de l'Illa».

L'ambient que es respirà fou de germanor, on «l'enhorabona, bona feina» es repetia una i altra vegada. Uns 40 domicilis varen romandre oberts a tot el públic per exhibir les obres dels autors que composen la sexta edició de les Vesprades d'Art, la majoria d'ells des Mercadal ja que es prioritza a les persones que siguin del poble, tot i que també hi ha cabuda per altres de diferents indrets.

Els propietaris brindaren, de manera desinteressada, les seves cases als autors amb qui tenen amistat o certa proximitat, però no com a regla general. Els propis artistes també poden oferir la seva casa amb la col·lecció que es vol mostrar al públic. La decoració de la sala on estan exposades les obres es deixa a la imaginació innata de cada propietari. L'entorn, per tant, en aquest cas influeix de manera significativa la manera de concebre la raó d'ésser d'una obra artística i suposa un impacte per als creadors traslladar-les a un espai diferent. La venta de les obres d'art corre a càrrec de cada artista, tot i així, Josep Moncada recalca que «la filosofia d'aquesta fira d'art no vol solapar els interessos d'una galeria com a tal».   

Aquest dissabte, de nou, les portes tornaran obrir de bat a bat per transmetre el sentit de la cultura a les vides de tots els menorquins i visitants