Simón Orfila va obtenir un gran èxit fa uns dies al Castell de Bellver, a Palma | M. À. Cañellas

TW
2

La divuitena edició del Concert Líric d'Alaior serà també un èxit d'assistència de públic, atès que a dos dies de la cita ja s'han esgotat les 1.200 entrades que hi havia a la venda. Així ho confirmava ahir el baix baríton menorquí Simón Orfila, satisfet per la bona resposta que, un any més, ha dispensat el públic a un muntatge que, a banda de la vessant artística i musical, té també un component solidari.

En aquesta ocasió, el concert organitzat entre l'Ajuntament d'Alaior i el cantant servirà per recaptar fons per a l'assemblea local de la Creu Roja del municipi. Una actuació per a la que es comptarà amb la soprano canària Raquel Lojendio, i amb el tenor Aquiles Machado, conegut ja pel públic dels concerts lírics de Sant Llorenç.

Encara des de Brussel·les, on aquests dies assaja per a les funcions d'«Elisir d'amore», que tindran lloc al Théâtre Royal de La Monnaie del 8 al 18 de setembre, Simón Orfila manifestava la satisfacció de veure com «quasi vint anys després, el públic de Menorca segueixi demostrant interès» per aquests concerts, cosa que l'anima a pensar amb futures edicions. De fet, assegura que «tenc llista d'espera d'artistes que volen venir a Alaior, perquè sempre xerr de Menorca».

Orfila destaca que, una vegada més, aquest concert suposa poder gaudir de figures destacades del món de la lírica. En aquesta ocasió vindrà acompanyat per Raquel Lojendio, una soprano amb la que va coincidir per primera vegada a Oslo, ja fa anys, i de la que en destaca els seus «sobre aguts espectaculars».

L'altre cantant de la vetllada serà el veneçolà Aquiles Machado, qui ja va ser a Alaior el 2007 i que aquest passat mes de maig ha estat amb «Carmen» al Teatre Principal de Maó. És, a més, company d'Orfila des dels temps a l'Escola Superior de Música Reina Sofía, amb Alfredo Kraus, i «un dels millors tenors en l'actualitat».

Acompanyarà els cantants una petita orquestra de catorze músics, dirigits pel pianista Antoni Pons Morlà. Junts, oferiran un repertori que tindrà una primera part operística, amb àries i duos, d'obres com «La Traviata», «Macbeth», «Tosca» o «El baber de Sevilla». Mentre, a la represa s'interpretaran sarsueles i cançons populars, com poden ser «La tabernera del puerto», «El barberillo de Lavapiés» o «Don Giovanni».

El concert serà a l'església de Santa Eulàlia, amb un aforament per a mil persones. A l'exterior, al Fossar, hi haurà 200 cadires més, des d'on es podrà seguir l'actuació a través d'una pantalla gegant.