La consellera Maria Sellarès, i les regidores Joana Febrer i Xisca Allès, ahir, a la plaça Espanya, mentre es muntava el gran tendal. | Josep Bagur Gomila

TW
0

Ferreries es consolida com a mostrador del sector artesanal amb la celebració aquest cap de setmana de la Fira Artesana, Artística i Agroalimentària, que enguany celebra el seu 15è aniversari. Una seixantena d'expositors exhibiran els seus productes demà dissabte, de 10 a 21 hores, i el diumenge, de 10 a 14 hores.

El certamen, organitzat per l'Ajuntament de Ferreries, amb la col·laboració del Consell i del Govern, vol dinamitzar el poble i donar a conèixer i reconèixer la tasca dels artesans, segons explica la regidora de Fires i Mercats, Xisca Allès.

Seguint la tradició d'altres anys, la fira s'ubicarà a la plaça Espanya i al carrer Beat Huguet. Segons informa la regidora, la mostra comptarà amb tres espais diferenciats: pels artesans amb el reconeixement de la Carta de Mestre Artesà, pels productors agroalimentaris i per les manualitats i l'artesania sense carta.

En el marc de la fira, l'Ajuntament de Ferreries ha organitzat activitats complementàries: com balls folklòrics, actuacions infantils i musicals.

Per la seva part, la regidora de Cultura i Festes, Joana Febrer, destaca l'activitat que impulsarà el col·lectiu Una illa pel món, que farà una bunyolada solidària, com ja ha fet a les altres edicions, per a recaptar fons amb la venda de bunyols.

A la fira, hi ha una seixantena de participants, que exhibiran productes de bijuteria, joieria, cosmètica natural, ceràmica, espart, pintura, fotografia, bosses, complements, regals, articles de pell, productes amb llenya de la mar, macramé, ganxet, antiguitats, sabons, sabates, roba, carabasses decorades, pastisseria integral, agrobotiga, pa, formatges, xocolata i cervesa artesana, entre moltes altres ofertes.

Dinamització

Des de l'Ajuntament i el Consell comparteixen la idea de que la fira representa un al·licient dinamitzador pel poble i un gran expositor pels artesans.

Programa

Dissabte, dia 19

  • A les 10.30 hores: Inauguració de la XV Fira Artesana, Artística i Agroalimentària de Ferreries.
  • A les 11 hores: Balls de Fandango amb el Grup Folklòric Sant Isidre de Ciutadella.
  • A les 18 hores: Activitats infantils i música amb la dinamització pel grup Esclat.
  • A les 20 hores: Actuació musical amb Jazz L.A.B.


Diumenge, dia 20

  • A les 10.30 hores: Balls de Fandango amb el Grup Folklòric Aires des Barranc d'Algendar.
  • A les 12 hores: Taller de circ amb Acirkaos.