Joan Pons, en un moment de la seva actuació | Javier Coll

TW
0

El baríton ciutadellenc Joan Pons va ser l'impulsor del recital líric que dissabte va aplegar més de 500 persones al Teatre Principal de Maó. Un espectacle solidari amb l'únic objectiu de recaptar fons per a la Fundació Vicente Ferrer.
La bona acollida que va tenir entre els menorquins fa preveure que aquella va ser la primera edició de moltes més. L'èxit assolit pot comportar que el recital solidari es converteixi en una cita regular a Menorca. I és que la gala va comptar amb la participació de primeres espases de l'òpera com són la soprano Maria Bayo i el tenor David Alegret, que juntament amb Joan Pons, van fer les delícies del públic durant les tres hores que va durar l'espectacle.

També va haver-hi espai per a les promeses més joves com la soprano Jinpling Ji, el tenor David Astorga i el baríton Alejandro Lazzarini, que van aprofitar per mostrar el seu talent i donar-se a conèixer. Tots ells van estar acompanyats al piano pels mestres Rubén Fernández y Ulyana Popovych i van interpretar òperes de Mozart, Puccini, Verdi, però també cançó tradicional catalana com 'Rosor' de Josep Ribas o 'Festeig' d'Eduard Toldrà.

L'acte, que va comptar amb la col·laboració especial del violoncelista Pau Cardona, va estar presentat per Ramon Gener i presidit pel director de programes de la Fundació i fill del filàntrop Vicente Ferrer, Moncho Ferrer, que va pujar a l'escenari per agrair la solidaritat dels assistents i de totes aquelles persones que van fer possible l'esdeveniment.

Projecte
A banda del recital líric, moltes empreses i entitats de Menorca s'han sumat a aquesta iniciativa solidària, col·laborant amb donatius, participant a la rifa o aportant productes de l'Illa. Tot plegat per un objectiu comú, recaptar fons per finançar un projcte de desenvolupament de l'horticultura a Anantapur, a l'Índia. Un projecte que preveu instal·lar un sistema de regadiu gota a gota, que contribuirà a que 23 famílies d'una de les regions més pobres del país tinguin accés a una vida més digna i puguin conrear aliments.

AMPLIACIÓN. El presunto ladrón del centro de Ciutadella suma 24 detenciones http://bit.ly/1Nl5NtI