El cantant nord-americà impartirà també, des del 18 de març, un taller amb els integrants de la coral menorquina

TW
2

Després de l'important aposta de l'any passat per un artista destacat com Latonius Earl, amb el que obtingueren un gran èxit de públic a la Sala Albert Camus de Sant Lluís, ara, i coincidint amb el seu desè aniversari, Moments a Cor fa una passa més en la seva trajectòria, duent a Menorca una altra figura internacional. Es tracte de Trey McLaughlin, compositor, cantant i director d'un dels cors més importants dels Estats Units, The Sounds of Zamar, en la que serà la seva primera visita al nostre país.

No ha estat fàcil aconseguir que McLaughlin pugui actuar a Menorca, i han fet falta molts mesos de gestions per fer-ho possible. I és que, com apunta la directora de la coral, Elsa Perches, aquest és un artista molt conegut als Estats Units, i «actualment està en el més alt» al seu país.

L'actuació que proposa la coral menorquina, que serà el diumenge 20 de març (19.30 hores) al Teatre Principal, comptarà amb la veu de McLaughlin en un concert en què hi haurà un «gospel molt treballat, delicat i ric en harmonies» que ben segur «arribarà al públic en forma de sensibilitat i màgia».

Així, la vetllada, que serà d'un estil «més contemporani», inclourà temes originals de McLaughlin, així com altres del repertori habitual de Moments a Cor.


Taller

Però la presència de l'artista natural d'Augusta, Geòrgia, no serà exclusivament per al concert. De fet, McLaughlin arribarà a l'Illa uns dies abans per tal d'impartir un taller. Serà a partir de dia 18, amb l'objectiu de preparar la coral que encapçala Perches, de cara a l'actuació.

La directora del cor afirma que la idea va sorgir del propòsit «d'intentar fer activitats diferents, per tenir nous al·licients». Va ser així com la fórmula «ens va funcionar bé» l'any passat, i enguany es pot progressar per l'evolució «natural» del grup. «Hem crescut sense tenir grans expectatives, millorant poc a poc», diu Perches, tot recordant que la formació l'integren 90 veus, 75 d'elles femenines, i d'edats d'entre els 6 i els 70 anys.