Diego Ibáñez, amb un exemplar del còmic | Gemma Andreu

TW
1

El dibuixant Diego Ibáñez reapareix a l'escena editorial menorquina després d'un llarg període d'absència. I ho fa amb l'edició d'un nou còmic, «Taulí i la Princesa d'Ugarit», novament de la mà d'Editorial Menorca, que ve estalonant l'autor des de 1987 quan publicà «La conquesta de Menorca any 1287».

L'il·lustrador andalús es mostra «molt content» per l'edició d'aquest còmic, un treball extens, «el més llarg dels que he fet». «El vaig fer fa uns tres anys, però no ha estat possible publicar-lo fins ara pel tema de la crisi». Així i tot, la satisfacció és màxima pel fet de veure al carrer una altra de les seves històries.


Taules i princeses

La imaginació d'aquest menorquí d'adopció (resideix a l'Illa des de 1973 quan va venir a fer el servei militar) traslladarà el lector fins a la Menorca prehistòrica, en què comencen a establir-se contactes amb estrangers. Així, i amb fonaments històrics, Ibáñez es centra en l'arribada de la Princesa d'Ugarit, un poble que ha estat destruït i d'on han hagut de fugir amb les seves naus, mar endins, per lliurar-se de la mort. És així com una gran tempesta duu fins a Menorca aquest personatge, junt amb soldats i comerciants, i inicien una relació amb els illencs, entre aquests, l'altra gran protagonista de la història, Taulí, un jove foner que mostra als nouvinguts les particularitats del seu poblat, amb els seus costums, els seus déus i els recintes on els veneren.

Ibáñez, col·laborador habitual d'«Es Diari», es mostrava ahir esperançat pel fet que aquest còmic tengui una bona acceptació per part dels lectors, encara més, tenint en compte que és el seu retorn a les llibreries després de 15 anys. I és que el darrer treball seu, «Història de Menorca» (del qual és coautor juntament amb Toni Hernando i Ramon Vila), es va publicar el 2001. «Esper que la propera publicació no tardi tant, tenc més còmics fets». Un d'ells situa Menorca a l'època romana.