Les Trobades Literàries Mediterrànies Albert Camus se celebraran d'aquest dissabte a dilluns a la Sala Polivalent de Sant Lluís | Toni Seguí

TW
3

Les Trobades Literàries Mediterrànies Albert Camus, que se celebraran d'aquest dissabte a dilluns a Sant Lluís, vindran acompanyades d'unes dosis de música i cinema.

El músic palestí Issa Murad (llaüt) i el percussionista egipci Samir Homsia protagonitzaran un concert gratuït, de la mà de l'Institut Français d'Espanya i les Trobades Literàries Mediterrànies. L'actuació tindrà lloc aquest dissabte, a partir de les 21 hores, a la mateixa Sala Polivalent Albert Camus, de Sant Lluís.

Per altra banda, aquest diumenge, a les 20.30 hores, als Cinemes Ocimax de Maó es podrà veure el film «Mimosas», del director Oliver Laxe, qui serà present a la projecció d'aquesta pel·lícula guanyadora del Premi de la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes 2016.

En aquest cas, la proposta està organitzada conjuntament amb el Cineclub de l'Ateneu de Maó, i les entrades es podran adquirir en les mateixes condicions que les projeccions habituals.

Aquestes dues activitats complementen unes jornades que s'emmarquen en el seixantè aniversari de la concessió del Premi Nobel a Albert Camus, el 1957, i reuniran una trentena d'intel·lectuals que reflexionaran sobre la figura de l'escriptor francoalgerià però d'arrels menorquines.

Entre el llarg llistat d'assistents es poden destacar estudiosos de la vida i obra de Camus, com ara Michel Barré, Guy Basset, Marie-Thérèse, Jean-Yves Guérin, Franck Planeille o Agnès Spiquel. Així mateix, també hi seran l'escriptor Javier Reverte, el periodista Juan Cruz, el filòsof Josep Ramoneda o els menorquins Ponç Pons i Josefina Salord.