L’artista ha gravat al menjador mateix de casa, per cercar aromes sonors especials | Marta Riera Boadas

TW
0

La maonesa Anna Ferrer ha enregistrat esl dies 22 i 23 d'abril, a casa seva, el seu primer disc de composicions pròpies. Ha estat, transformant la llar en un estudi de gravació, aprofitant al màxim «l'essència menorquina», per proporcionar al treball uns aromes especials que, assegura, no hauria aconseguit a cap sala de sonorització, de cap companyia, i amb cap tecnic de so.

En aquest projecte, la menorquina ha comptat amb l'estaló incondicional dels seus pares, que l'han ajudat a convertir casa seva, als Vergers de Sant Joan, en un autèntic estudi de gravació. «Al tècnic li ha encantat, ell també creu que ha estat un encert gravar aquí, afirma Ferrer.


'Tel·lúria'

Aquests dies, Ferrer ha donat forma a «Tel·lúria», un disc on resumeix musicalment «tot allò que sempre m'ha fascinat i per al que mai he trobat, ni he volgut trobar, una explicació racional». I afegeix que «té a veure amb aquesta energia que no se pot explicar», i que l'ajuda a conformar un «disc molt variat, amb temes molt íntims, amb mantra, explicant desamors, experiències personals viscudes o situacions que et fan estar més cap endins».

L'artista assegura que, «al contrari del que podia semblar, hem pogut gravar molt relaxats, sense la sensació de disposar de poc temps, podent fer descansos respirant l'aire pur de Menorca».

Per aquest primer disc, la menorquina ha comptat amb músics de luxe, «que no em puc ni creure», confessa. L'han acompanyat el contrabaixista Miquel Àngel Cordero, el baix elèctric i mandala Guillem Aguilar, el percussionista Dídac Ruiz Lázaro i el guitarrista Mario Gas. «Són músics que toquen amb gent increïble, i ha estat un regal de la vida que m'hagin acompanyat», diu, citant figures com Silvia Pérez Cruz, Leonard Cohen, Joan Manuel Serrat, Miguel Poveda, Maria del Mar Bonet, Jackson Brown o Jorge Drexler.

Ara, el disc passa a la fase final, amb l'objectiu de tenir-lo llest de cara al mes de juny, ja que dia 2 es presentarà al Teatre de Sarrià, de Barcelona. Després, el 12 de juliol, ho farà a Menorca, al Festival Pedra Viva de Líthica. Dues cites en les que Ferrer estarà acompanyada pels quatre músics.