Al margen (1989-2000), amb Carlos Guillén, José Bonilla, Andrés Robles, Toni Ametller i Tolo Coll | Al margen

TW
1

Grups mítics de l'escena menorquina com Los Preguar, Pasaje Secreto, A bordo, Osiris, Oasis o Al margen tornaran a pujar aquest dissabte a un escenari per reviure dècades passades de bona música. Serà as Castell, on la Plaça Esplanada es traslladarà uns quants anys enrere per tornar a gaudir d'uns conjunts que van marcar una època.

Aquesta és la intenció d'aquest festival, que començarà a sonar a les 12.45 i que no aturarà fins passada la mitjanit, després que hagin passat per l'escenari els setze grups que participen en aquest esdeveniment organitzat per Eventos Tecnográficos amb el suport de l'Ajuntament des Castell, que és gratuït i que comptarà amb servei de bar, boti-boti, barbacoa i paella popular. Tot, a preus econòmics.

Hi actuaran grups que estan en actiu actualment, com el Trio Arrels, José Luis Linares amb Los niños de la Mari, Petit Komite o A bordo, amb altres ja dissolts, com Cafe Soul, Osiris, Vershions, Triste Páramo, Pasaje Secreto, Clapton Tribute, Stella, Al margen, Lo millor de cada casa, Los Preguar, Aura i Oasis. Grups que oferiran actuacions de 30 o 45 minuts.


Il·lusió i records

«Fa 38 anys que ho vam deixar i aquest concert serà un retrobament per a molts de grups», diu Pedro Sintes, àlies 'es Ceguet', de Los Preguar. «Vam anar per tot, i fa il·lusió poder tornar a tocar, perquè és com si tornéssim joves», afegeix, en presència dels seus companys de grup, tot recordant alguns integrants com Pepe Fuxà, ja desaparegut. «Supòs que dissabte també hi hauria estat», lamenta Sintes, qui, as Castell, estarà acompanyat per Raimon Company, Jordi López, Joan de la Llana, Santiago Preto i Maria Marquès.

També «molta il·lusió» viuen els components d'Al margen, un grup que va estar en actiu entre 1989 i l'any 2000 i que, com apunta el seu vocalista, Andrés Robles, ha tornat amb «moltes ganes» perquè «hi havia alguns components que no havien seguit en el món de la música i aquesta és una oportunitat per retrobar-nos». De fet, admet que «a vegades havíem comentat de tornar-nos a reunir», pel que «aquesta iniciativa és perfecta» ja que dóna compliment al desig. «Valdrà la pena pel moment, perquè encara hi ha gent que ens demana si no seria possible de tornar a tocar junts», conclou Robles.

Però la convocatòria des Castell també inclourà grups com A bordo, que «no ha aturat mai des de 1989» i que encara la seva participació al festival «amb una formació diferent i presentant els dos nous vocalistes del grup, Nàstia Gutiérrez i Simón Cardona». I és que dels integrants originals en queden avui Tolo Pons i Nofre Taltavull, als quals, amb els anys, s'han sumat també Toni Ametller, David Sastre i Biel Barber. Ho explica el seu mànager, Marcos Antem, qui assegura que el concert serà una «oportunitat per preparar un concert que farem més endavant» per continuar amb la trajectòria que iniciarem Antonio Rodrigo 'Popi', Miquel Sintes, Joan Benejam, Víctor Pons i els mencionats Tolo Pons i Nofre Taltavull.