El guanyador, amb una de les seves filles i l’obra guanyadora, amb el regidor de Cultura i la batlessa | Javier Coll

TW
3

L'habitació més personal d'Alejandro Martín Torrado li ha valgut al pintor madrileny el Premi Ciutat de Maó de Pintura 2017. Ha estat, després que el jurat hagi valorat les 40 obres presentades al certamen.

El veredicte es va conèixer ahir fosquet, a la sala d'exposicions del Claustre del Carme, de Maó, durant l'acte de lliurament del premi i d'inauguració de la mostra en la qual es pot contemplar una variada paleta de colors i estils.

Alejandro Martín (Madrid, 1976) que és veí des Castell des que s'hi va traslladar després de viure onze anys a Manresa, es mostrava content pel premi, amb una obra en acrílic sobre tela que ha creat en diferents períodes, fins a representar «la nostra cambra, amb somnis i unes llums particulars i inquietants, i amb les nostres filles, Maya, Luce i Cora, de matinada, perquè es desperten sempre».

L'obra conjuga una «combinació de significats» i «marca la dificultat de ser pare i artista», una faceta, aquesta darrera, que el porta regularment a Barcelona, on exerceix de professor a l'Escola Massana des de fa cinc anys.

Lea la noticia completa en la edición impresa del 19 de mayo en Kiosko y Más