Josep Carreres, Pilar Vinent, Miquel Maria i Pere Allès, amb algunes de les novetats | Gemma Andreu

TW
6

La XIII Fira del Llibre en Català, que se celebra aquests divendres i dissabte a la Plaça des Born de Ciutadella, serà el marc per a vuit presentacions literàries.

Per la seva novetat destaquen el llibres «De l'animal que s'imposa», primer poemari d'Ismael Pelegrí i «Esquenes vinclades», de Pau Vadell, obra guardonada amb el Premi Jocs Florals de Barcelona i que serà presentada per l'autor i el poeta Ponç Pons. Ambdós presentacions es faran divendres a les 18.30 hores i a les 18 hores respectivament.

L'altra publicació que es presentarà el primer dia de la fira és la dels contes i rondalles guanyadors del XV Premi Francesc de Borja Moll, que es farà a les 17.30 hores.

Així mateix divendres a les 19 hores es presentarà el cartell de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana per fomentar la lectura i a les 19.15 hores es farà la tertúlia Illes i Lletres amb la participació dels escriptors Joan Pons Bover, Josep Maria Quintana, Josep Lluís Aguiló i Pere Gomila.

Dissabte

Les activitats de dissabte comencen a les 10 del matí amb bibliotràilers i lectura de fragments escollits a càrrec del Grup de Lectura Juvenil de Ciutadella.

A les 10.30 hores es representa el contacontes «La gran fàbrica de les paraules». A les 11.10 hores, Sílvia Pons presenta el llibre del programa de televisió i ràdio «Pica lletres. Jocs i mots a cabassos!» La final del concurs Lletres i Mots es farà a les 11.30 hores i a les 12.30 es presenta la «Guia dels bolets de Menorca».

Al capvespre es presenten tres llibres: «Somnis de paper», de Noelia Martínez (17.30 h), «Miquel Vanrell, entre l'acció i la paraula» (18 h) i «Radiació de fons», de Josep Massanés (19 h).

El pregó de cloenda serà a les 19.30 hores i anirà a càrrec de Marta Fuxà, directora general de Política Lingüística.

A la fira participen nou llibreries de l'Illa i els organitzadors esperen que hi passin uns mil escolars i unes altres dos mil persones. Té lloc a la Plaça des Born, però enguany la carpa es posa davant el bar Imperi. Al final de l'esdeveniment es farà un sorteig d'un viatge a Barcelona per Sant Jordi.