Retrobament de l’actriu i el director. «La autora de las Meninas» suposa el retrobament dalt l’escenari de Carmen Machi i Ernesto Caballero, després d’haver treballat junt a obres d’èxit com «La tortuga de Darwin» o «Auto».

TW
0

El retorn de la popular actriu Carmen Machi a Menorca per presentar el nou projecte teatral que protagonitza, «La autora de las Meninas», és un dels plats forts de la programació d'activitats del Teatre Principal per als mesos de desembre, gener i febrer i, per tant, Nadal, que ahir van presentar el primer tinent d'Alcaldia de Cultura de l'Ajuntament de Maó i vicepresident de la Fundació del coliseu menorquí, Hector Pons, acompanyat de la gerent d'aquestes instal·lacions, Àngela Vallés.

Nadal musical

Noticias relacionadas

La música és un dels trets característics de la programació de Nadal. En aquest sentit, destaquen els concerts de Cap d'Any a càrrec de l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca, el del Conservatori, el de la Banda de Música de Maó o el del Cor Illa de Menorca sobre la figura d'Albert Camus. Els cantautors Tomeu Penya i Guiem Soldevila també deixaran sentir les seves veus al Principal. Enguany, el concert institucional de Sant Antoni tindrà accent canari per celebrar els 25 anys de vida de la Reserva de Biosfera de Menorca i de Lanzarote

Pel que fa a la programació de teatre, cal citar l'obra «Calbó o el viatge d'Orfeu», una peça dirigida per Pitus Fernández, amb la col·laboració de Miquel Pons Povedano, i que narra els viratges vitals del pintor Pasqual Calbó. Menció apart mereix l'espectacle «Camus. Un home en rebel·lia»

Nadal és un temps per al més petits, els quals podran gaudir de la visita del Patge Reial o de les apostes de teatre Lunáticus Circus i Festival Grecollatí.

Programa

Carmen Machi.

5 de desembre, a les 21 h. La actriu madrilenya protagonitza l'obra teatral «La autora de las meninas», una comèdia sobre las societat actual.

Cançonetes de Nadal

14 de desembre. Matinal per a escolars. La violinista i cantant Marta Elka delectarà amb nadales de les Balears.

188è aniversari

15 de desembre, a les 20.30 h. Els amics i mecenes del Teatre Principal celebran el 188 anys amb una emotiva gala.

Concert del Conservatori

16 de desembre, a les 19 h. El seu alumnat interpretarà peces d'autors com Strauss, Shostakóvich o Jacob de Haan.

Un Nadal de sarsuela

17 de desembre, a les 19 h. La Banda de Música de Maó retrà homenatge a aquest gènere de musical teatral amb fragments de «Agua, azucarillos y aguardiente» o «Katiuska».

Visita del Patge Reial

28 de desembre, a les 18.30 h. L'enviat de Ses Majestats els Reis d'Orient recollirà les cartes.

Concert de Cap d'Any

30 de desembre, a fes 20.30 h. L'Orquestra de Cambra Illa de Menorca oferirà un programa festiu amb una primera part francesa i una segona vienesa.

Lunáticus Circus

4 de gener, a les 18 h. Antón, Pirú i Nico s'uneixen per muntar un petit circ rodamón, en un espectacle familiar.

Guiem Soldevila

13 de gener, a les 19 h. El cantautor ciutadellenc arrancarà al Teatre Principal la gira del seu nou disc, «Fins demà o la propera metamorfosi».

Concert de Sant Antoni

17 de gener, a les 20 h. El quartet canari de Benito Cabrera protagonitzarà aquesta cita, coincidint amb la celebració dels 25 anys de la Reserva de Biosfera

i l'intercanvi amb l'illa canària.

Any Pasqual Calbó

20 de gener, a les 19 h. Dirigida per Pitus Fernández, aquesta obra de teatre se centrarà en la vida del pintor menorquí.

Teatre Grecollatí

7 de febrer. Matinal per a escolars. Es representaran una tragèdia i una comèdia en el XVI Festival de Teatre Grecollatí de les Illes Balears, adreçat a estudiants de Secundària.

Camestortes

13 de febrer, a les 20 h. ¡Adéu, Carnaval; hola, Quaresma!

Tomeu Penya

16 de febrer, a les 21 h. El cantautor mallorquí presentará un recopilatori de 50 cançons de les més de 200 que ha editat.

Cor Illa de Menorca

25 de febrer, a les 19 h. La coral menorquina anua música i textos sobre la figura d'Albert Camus.

Día de Andalucía

28 de febrer, a les 20 h. La Casa de Andalucía mostrarà l'art d'aquesta regió espanyola.