El nou Ca n’Angel disposa de tres diferents espais per exposicions | Josep Bagur Gomila

TW
6

Després d'una inversió en obres per un valor total de 550.100 euros, Ca n'Àngel reobre aquest dissabte migdia les seves portes com a centre d'exposicions i dinamització cultural des Mercadal. Ho farà amb una doble exposició amb obres del pintor Carlos Mascaró, i amb una mostra col·lectiva de professors, socis i alumnes de l'associació d'artistes Punt@rt.

L'Ajuntament va adquirir l'edifici fa més de deu anys per un import de 540.000 euros sent batle Ramon Orfila. Situat a la plaça de la Constitució, el lloc on es celebra el jaleo de Sant Martí, es troba en el punt més cèntric del poble. Àngel Guirao, l'antic propietari que habia regentat allí un bar, va primar l'oferta municipal a d'altres més avantatjoses econòmicament per tal que l'immoble passés al municipi.

Tres administracions

El local estava molt deteriorat i ha calgut una nova inversió de 550.100 euros per tal d'adequar Ca n'Àngel com a centre cultural i d'exposicions.

En aquest esforç hi ha participat tres administracions i l'Unió Europea. El Govern balear ha aportat 218.500 euros a través dels fons europeus Feder; el Consell de Menorca ha contribuït amb 135.000 euros del Pla Insular de Cooperació i a l'Ajuntament des Mercadal li ha tocat posar els 196.000 euros restants, dels quals 136.000 corresponen a obra i la resta al cost de la redacció i direcció dels projectes tècnics.

Al nou espai cultural s'han habilitat tres sales d'exposicions, una per cada pis. La planta baixa, que té una superfície de 112 metres quadrats, compta amb l'accés principal a través del carrer Major. Dins s'ha creat un vestíbul en el qual s'ubiquen els lavabos i una oficina amb sortida al carrer d'Enmig, que servirà com a punt d'informació cultural i centre de coordinació de les activitats artístiques del municipi. La zona principal es destina a sala d'exposicions.

La comunicació amb la resta de plantes s'efectua mitjançant una escala de dos trams i un ascensor. La dependència principal de la primera planta també es destina a exposicions, amb la novetat que permet l'exhibició de materials audiovisuals. La segona planta, l'última, serà una sala cultural complementària a les inferiors en la qual es podran realitzar tallers i altres activitats relacionades amb l'art i la cultura.

El batle Francesc Ametller digué ahir que l'Ajuntament ha apostat per l'art i la cultura per a dinamitzar els sectors turístic i comercial des Mercadal.