El conseller Miquel Àngel Maria i tècnics del departament presentaren aquest dimarts les novetats al sector | Gemma Andreu

TW
10

Impuls i clar suport a la creació i promoció de la cultura menorquina. El Consell treu les línies d'ajuda per al sector cultural de l'Illa que vénen enguany acompanyades de novetats tant pel que fa als beneficiaris, com pel pressupost, que s'incrementa notablement. El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, va mantenir aquest dimarts una trobada amb entitats, professionals i representants del sector per donar a conèixer el seu compromís amb la cultura.

Les principals novetats es centren en el desplegament del pla de foment de les arts escèniques, dotat amb un pressupost de 143.000 euros i una nova convocatòria de suport a la creació en arts visuals, que en aquest cas, ha estat dotada amb 60.000 euros.

Aquestes dues línies se sumen a les que anualment publica l'Executiu insular, és a dir, la convocatòria d'ajuts a les entitats culturals, el programa «Menorca, Música i Teatre», la línia d'ajudes al foment de l'ús del català i el Pla de suport als autors literaris de Menorca que també incorporen alguna novetat pel que fa als beneficiaris.

El departament de Cultura destina enguany al conjunt de les convocatòries un pressupost total de 517.000 euros, una xifra que representa un increment del 101 per cent respecte a l'any anterior quan les convocatòries van rebre una aportació econòmica de 257.000 euros «en compliment del compromís de l'equip de govern del Consell de recuperar, al llarg d'aquest mandat, les quanties de les ajudes culturals d'abans de la crisi que foren severament retallades durant el mandat anterior pel govern del Partit Popular», especifica el departament en un comunicat.

La quantia dedicada a aquestes convocatòries l'any 2015 era de 180.000 euros. Des de llavors, s'ha produït un increment constant fins a enguany, quan la dotació gairebé la triplica.