Per al concert d’aquest dissabte vespre, Joan Mesquida comptarà amb uns vuitanta músics

TW
2

La Banda de l'Agrupació Musical de Ciutadella continua explorant noves composicions, més enllà de l'habitual en dates assenyalades com les que s'atraquen de la Setmana Santa. És per açò que la formació ha preparat el seu tradicional concert de Pasqua, però no amb les típiques interpretacions de música sacra, sinó introduint-se més en la clàssica.

Així explicava aquest divendres el director de la Banda de Ciutadella, Joan Mesquida, el repertori que interpretaran la vuitantena de músics que actuaran aquest vespre, a partir de les 20 hores, a la Catedral.

«Hi ha molta música a mostrar, i la Banda no ens podem limitar a la música sacra per Pasqua, o a la música més nadalenca per Nadal», deia el músic. «El repertori no té res a veure amb la Setmana Santa, però sí que feim un recorregut per aquests dies que, per als creients, és de reflexió».

Noticias relacionadas

El programa s'encetarà amb l'«Overture to a New Age» de Jan de Hann, «una obertura de caràcter alegre per introduir el Diumenge de Rams», justifica Mesquida.

Després seguiran altres títols, com «Mi amargura» o «La última noche» de Víctor Manuel Ferrer, per continuar en una segona part amb el «Funeral Music» i el «Lux Aurumque» de Grieg, De Meij i Withacre. Unes marxes de processó per conduir el públic en «els moments més foscos de la Setmana Santa», per recuperar posteriorment l'alegria de la resurrecció amb «March to Mars».

Taquilla inversa

En aquest concert, la Banda provarà per primera vegada la fórmula de la taquilla inversa. Com és habitual, les entrades per al concert es podien aconseguir de franc fins ahir a l'Escola de Música i Dansa de Ciutadella, i el públic assistent, una vegada acabi el concert, tindrà l'oportunitat, si ho desitja, de pagar l'entrada pel preu que consideri. Serà a través d'unes urnes que seran al costat de la porta de sortida. «L'objectiu no és cobrar entrada, més que res és per dignificar la feina que feim, perquè la gent pugui valorar l'esforç que suposa fer un concert. I si hi ha la col·laboració de la gent, benvinguda serà», expressava Mesquida, conscient de la importància de «fer valorar la creació artística».