Joaquim Comas, Isaac Olives, Conxa Juanola, Héctor Pons i Àngela Vallés, aquest dilluns presentant «Rigoletto»

TW
0

Sobre el personatge de Rigoletto pesa la maledicció que li llença Monterone i que està present des del principi fins al final de tota la funció. En canvi, l'òpera de Verdi del mateix nom gaudeix d'una extraordinària sort a Maó on va arribar per primera vegada el 2 de novembre de 1855 i ara tornarà 163 anys després els pròxims 25 i 27 de maig al Teatre Principal.

Aquella primera funció a Menorca es va produir quatre anys després de la seva estrena l'11 de març de 1851 al teatre La Fenice de Venècia. Amb els Amics de s'Òpera de Maó s'ha programat en les temporades de 1977, 1985, 1992 i 2003, com recorda Laura Triay Tudurí, al programa de mà que s'entregarà a tots els assistents tant en les funcions dins del Teatre com la de l'Opera al carrer. El darrer en fer el paper de Rigoletto a Maó va ser Joan Pons.

D'aquesta manera «Rigoletto» entrarà, juntament amb «La Traviata» i «Tosca» al selecte club de les òperes que s'han representat cinc vegades des que el 1971 Amics de s'Òpera de Maó van començar a programar temporades operístiques.

Constància

Joaquim Comas, president d'aquesta entitat que impulsa el bel canto a Menorca, recordava aquest dilluns que en les 47 temporades que es compleixen enguany mai han fallat les funcions. Fins i tot els quatre anys que el Teatre va estar en obres, les òperes es van fer al recinte firal de Sebime.

En la presentació de «Rigoletto» al carrer que es va fer ahir matí al Teatre Principal amb la participació de Conxa Juanola, Héctor Pons, Àngela Vallés, presidenta, vicepresident i gerent de la Fundació Teatre Principal respectivament, d'Isaac Olives, director Insular de Promoció Turística del Consell i de Joaquim Comas, es destacà la joventut i qualitat dels solistes que posaran en escena l'obra sota la direcció musical de Matteo Beltrami i escènica de Massimo Gasparon, amb la participació del Cor dels Amics de s'Òpera i l'Orquestra Simfònica de Balears.

També es va destacar que la portada del programa de mà de «Rigoletto» que edita la Fundació Menorquina de l'Òpera està il·lustrada amb una imatge de Anj Smith, representada per la galeria Hauser& Smith. Aquesta artista serà una de les convidades a una de les funcions, a la que també hi podran assistir amb preus reduïts uns 150 escolars.