TW
1

L'escultor menorquí Marc Rosanas Rosa (1982) ha estat el guanyador del Primer Concurs d'Escultura Ciutat de Maó, dotat amb un premi únic de 3.500 euros amb l'obra que porta per títol «Borb».

Al concurs es van presentar un total de 51 obres complint les bases de la convocatòria, tret d'una que fou lliurada un dia més tard del termini i va ser rebutjada pel jurat, que ha presidit el regidor de Cultura, Héctor Pons.

La resta de membres que van dictaminar el premi són: Jordi Tutzó, Elisa Mus, Antoni Arcas, Joana Olives, Carolina Desel, Leonardo Lucarini, Núria Román y Lluís Castelló, actuant Josep Portella com a secretari.

Selecció

El jurat va fer constar la seva satisfacció i sorpresa pel nombre d'obres participants i el bon nivell general de les mateixes, segons va fer constar en l'acta que es va llegir ahir en l'acte de lliurament dels premis, en un acte presidit per l'alcaldesa, Conxa Juanola.

D'acord amb l'acta, el jurat va puntuar totes les obres i va seleccionar les deu amb major puntuació, que finalment van ser onze atès que hi va haver un empat.

Un cop feta aquesta selecció es va fer una nova votació en que va sortir guanyador l'obra «Borb». En segon i tercer lloc van quedar «La vida, roda», de Jordi Marban i «Toro Vermell de Menorca», de Luis Suñé, de les que el jurat acordà destacar la seva excel·lència.

Marc Rosanas és un escultor que treballa principalment amb el ferro forjat. Exposà per primera vegada a Vic l'any 2005 i des de llavors ha anat exposant any rere any en repetides ocasions i és ben conegut a les sales d'art a Menorca. Segons ell mateix diu es serveix artísticament de tot allò que envolta la vida illenca (sorra, velers, borbs, marees...) per a compondre al·legories de les seves inquietuts ecològiques i socials, però també anímiques i personals.