Josep Bagur, Héctor Pons, Mina Moll i Paqui Roman presentaren la iniciativa | Gemma Andreu

TW
2

Fins a cinquanta-sis artistes, un mercat amb una vintena de paradetes, espectacle eqüestre, espai infantil i zona de grafiti. Aquest és el còctel artístic previst per a la Nit de l'Art d'aquest divendes vespre en un port de Maó que quedarà tancat al trànsit per convertir-se en un gran passeig amb preferència per a vianants.

L'Ajuntament de Maó organitza un any més aquesta vetllada artística, en la qual més de mig centenar de pintors i escultors, ubicats entre el Moll d'en Reynés i la zona del Club Marítim, faran les seves obres en viu, convertint-se en un aparador en el qual poder interactuar amb els autors i comentar les obres. Uns artistes que, atenent les peticions de l'Associació d'Artistes Visuals de Balears per dignificar l'ofici, percebran «uns petits honoraris, 50 euros, se'ls farà contracte, i se'ls respectaran els drets d'autor, perquè ningú pugui lucrar-se amb la presa d'imatges de les obres», explica el regidor de Cultura, Héctor Pons.

Un combinat d'artistes que ha estat possible gràcies al vocal de Belles Arts de l'Ateneu de Maó, Josep Bagur, qui ha organitzat tot l'entramat, que disposarà, a més, «d'un plàstic de vint-i-quatre metres», on diferents grafiters del grup Menorkings de Sandergraund faran els seus dissenys.

Mercat i cavalls

«Dins l'art també hi entra l'eqüestre», exposà Paqui Ramon, del Grup de Cavallers de Maó, col·lectiu que es submergirà dins la història d'«El rei lleó», amb «els cavalls representant diferents animals, en un muntatge ideat per Ismael Marcè» i que esperen que «els fillets s'entusiasmin».

Els cavalls recorreran el tram que va de la Cala Figuera fins a l'Estació Marítima, on faran l'espectacle.

La Nit d'Art es complementarà amb un mercat amb una vintena d'expositors, com explicà la regidora responsable, Mina Moll, on es conjugaran productes d'artesania amb els del Mercat de Nit. I hi haurà una zona infantil i un espai on «qualsevol artista, de qualsevol tècnica, pugui agafar lloc» i sumar-se a la iniciativa.

Quant al trànsit, es podrà estacionar als aparcaments de l'Estació Marítima i de Cala Figuera. Dos punts que es connectaran amb serveis gratuïts de minibús i de taxi marítim, els quals faran sis aturades al llarg de tot el port, facilitant que el públic pugui recórrer més còmodament les distàncies llargues o en cas de mobilitat reduïda.