Fa dos estius, «Illanvers» es va celebrar al castell de Sant Antoni, de Fornells

TW
0

Ja és gairebé tot a punt per a una nova edició (i ja són tretze) del recital «Illanvers», aquesta proposta que fusiona de forma extraordinària l'obra poètica d'autors diversos, amb la música i la pintura. Una convocatòria, la d'enguany, en la qual participaran els poetes Josep Masanés, Iosune Arriarán, Jordi Roig, Xisca Morro, Joan F. López Casasnovas, Maria Antònia Massanet i Àngel Terrón, a més del guitarrista Toni Camps, i la pintora Zulema Bagur.

Com és habitual, «Illanvers» farà dues aturades. La primera serà divendres que ve als jardins de s'Hort de Sant Patrici, a Ferreries, i la segona, l'endemà dissabte, al Fort Marlborough, as Castell, sempre, a les 21.30 hores, i amb entrada gratuïta.

Com apunta una de les impulsores d'aquest recital, Llucía Palliser, el leitmotiv d'enguany és «llibertat», perquè, en paraules de Pere Gomila, la poesia és «creadora d'un llenguatge autèntic, vital, rebel i lliure» i esdevé «un mur contra el qual es desfan les manipulacions, les falsedats, els tòpics i els estereotips del discurs promogut per aquells que intenten imposar la seva veritat, exercir el seu domini a través de l'ús interessat i pervers de la llengua».

Procedència diversa

Palliser destaca la procedència variada dels poetes. Així, n'hi ha quatre que són o resideixen a Menorca, Masanés, Arriarán, Morro i López Casasnovas; dos que vénen de Mallorca, Massanet i Terrón; i un més que ho fa de Catalunya, Jordi Roig.

Es recitaran poemes de cada escriptor, amb la música de fons de Toni Camps, mentre que Zulema Bagur, autora del cartell d'aquest any, crearà un quadre en viu.

A més, «aprofitarem per retre un homenatge a Montserrat Abelló [Tarragona, 1918-Barcelona, 2014], de qui se celebra el centenari del seu naixement, amb l'actriu Clara del Ruste recitant poemes seus», afegeix Palliser, tot agraint l'estaló que rep «Illanvers» del Consell, el qual fa possible la celebració d'aquests recitals. Igualment, també col·laboren els ajuntaments i Illenc, que contribueix amb els desplaçaments dels poetes de fora de l'Illa.