Soldevila és músic, compositor i lletrista i viatja a Anglaterra per explicar la seva feina. | Josep Bagur Gomila

TW
1

El músic ciutadellenc Guiem Soldevila protagonitzarà, el 30 i el 31 d’octubre, en uns workshops sobre composició de cançons i uns concerts a les universitats britàniques de Liverpool i Cambridge.

Soldevila impartirà dos tallers amb alumnes que fan català a les dues universitats. «Interactuaré amb ells, en català i en anglès, i tindré un piano i una guitarra, per explicar les diferents maneres de compondre una cançó, fent la música a partir d’una lletra o al revés, o de les dues maneres juntes», explicava ahir el cantautor. «Utilitzaré com a exemple fragments de cançons pròpies» i «faré una reflexió sobre composició», també en el cas de lletres d’altres autors, com el poeta Ponç Pons.

La proposta inicial li arribà al menorquí de part del professor Joan Mas, del departament de Llengües i Cultures Modernes de la Universitat de Liverpool, qui li oferí la possibilitat de fer un taller en el marc de l’«Iberian and Latin American Week», una setmana cultural amb seminaris, tallers, concerts o concursos literaris, relacionats amb les llengües i cultures que s’ensenyen a la universitat.

La visita de Soldevila a Liverpool es va conèixer a Cambridge, que han volgut aprofitar l’oportunitat perquè també hi faci un taller l’autor de discs com «Amoramort» o, el darrer, «Fins demà o la propera metamorfosi».

Així, l’agenda inclourà, dia 30, el workshop a la Universitat de Cambridge i un concert, el vespre, al Darwin Center, i l’endemà, el taller a la Universitat de Liverpool i una actuació, a les 18.30 hores, al The Caledonia Pub, on estaran convidats altres alumnes del centre i el públic en general, on Soldevila tocarà temes del nou disc i d’altres anteriors. «Estic molt content perquè serà la primera vegada que faré una cosa així, a partir de la meva producció».

Des de les universitats han aconseguit finançament de l’Institut Ramón Llull per fer possible aquest desplaçament a Anglaterra.