Maria del Mar Bonet | MANUEL BRUQUE

TW
7

L’actriu catalana Núria Espert i la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet són dos dels grans atractius de la programació de primavera al Teatre Principal de Maó. Un trimestre que, com és habitual, inclou una gran varietat d’espectacles, tant professionals com amateurs.

Maria del Mar Bonet, que torna al Principal després de tretze anys, serà la primera (10 de març) en passar per l’escenari menorquí, amb motiu del Dia de la Dona Treballadora. I ho farà acompanyada de José María Vitier al piano, per oferir una vetllada que agermana la música mediterrània i la cubana, entès com l’art que sorgeix, en tots dos casos, del seu origen insular.

Només dues setmanes més tard i per celebrar el Dia Mundial del Teatre, Núria Espert s’estrenarà a la sala maonesa amb el poemari «Romancero gitano», de García Lorca, sota la direcció d’un altre gran de l’escena nacional, el dramaturg Lluís Pasqual, amb qui Espert ha treballat textos del poeta andalús anteriorment («La oscura raíz», «Haciendo Lorca» o «La casa de Bernarda Alba»).

Però la programació donarà per molt més (un total de setze espectacles i el VIII Festival de Teatre Infantil) com destacaven ahir tant la batlessa com el regidor de Cultura, Conxa Juanola i Héctor Pons, d’un trimestre que hi haurà un poc de tot, «tant produccions professionals com no professionals», fruit de «la sort que tenim a Menorca, on molta gent amateur té un nivell altíssim».

La Banda d’Alaior enceta el programa amb el concert institucional de l’1 de març, i després hi haurà dues actuacions benèfiques, del Cor del Teatre Principal de Palma i l’espectacle «Sons d’Àfrica» (per a l’AECC i els missioners menorquins); un recital del Conservatori Professional de Menorca; la mostra de dansa de l’associació Asdedans.me; la vetllada gòspel de Moments a Cor amb la visita del britànic Wayne Ellington; un concert sacre de la Capella Davídica; una cita del Festival Menorca Jazz amb el pianista Gonzalo Rubalcaba; la gala Sine Dolore; o la XVIII Temporada d’Òpera de Maó, amb l’obra «Ernani», de Verdi. Igualment, hi haurà dos matinals per a escolars.