Les pedreres de s'Hostal seran lloc d'una nova edició del festival Pedra Viva

TW
3

El Festival Pedra Viva ha anunciat la programació completa de l’edició d’aquest estiu, la qual inclou fins a vint propostes de disciplines diverses. Entre aquestes hi ha les ja conegudes del músic Jordi Savall i la del cantant portuguès Salvador Sobral, però també d’altres ben interessants, com la reconeguda clown Pepa Plana, la companyia Mal Pelo de Maria Muñoz i Pep Ramis, o els músics francesos Yom i Elise Dabrowski.

Els vint espectacles es distribueixen per igual entre les dues seccions del festival. Per una banda, entre el 3 de juliol i el 4 de setembre, hi ha deu propostes dins de la secció oficial del ‘Pedra Viva’, amb dues apostes internacionals (Sobral i Yom i Elise Dabrowski). I n’hi ha deu més dins de la secció menorquina, la mostra d’arts escèniques «Pedra en Viu», que tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 d’agost.

Des de l’organització consideren que el d’enguany «és dels programes més sòlids i coherents que hem tingut», en un festival on, com sempre, «s’aposta per la pluralitat d’estils, circ, dansa, clown, teatre, performance, música antiga, lírica i de creació contemporània».

El pressupost per tota aquesta programació és de 153.000 euros, uns 9.000 més que l’any passat, i el festival ha encetat un treball de patrocini amb diferents empreses, que apadrinen cada una, un espectacle.

Residència artística

Una de les novetats és la incorporació d’una residència artística durant els tres dies del ‘Pedra en Viu’, «dirigida als artistes participants per enfortir la xarxa de creadors de l’Illa».

Per altra banda, ja es coneix la guanyadora del concurs d’imatge Pedra en Viu, Marina Ibarra, i l’autora del cartell oficial del ‘Pedra Viva’ és Mercedes Carretero. Una obra en què es representa una branca de figuera, «l’arbre sagrat i xafarder» que hi ha entre escletxes de les pedres de Líthica.

La programació del festival es va donar a conèixer divendres als mecenes del festival, en una trobada a Premià de Dalt.

La programació

  • 3 de juliol. Lingua Ignota. Yom i Elise Dabrowski. Clarinetista i cantant de lírica francesos han posat música al llenguatge inventat de Hildegarde von Binden.
  • 10 de juliol. Pedrera rítmica. Simfonia per 60 bateries i bidons, dirigits pel baterista català Santi Arisa, en coordinació amb Moisès Pelegrí i Pere Moll, i amb el grup Esclat.
  • 17 de juliol. Salvador Sobral. El guanyador d’Eurovisión 2017 presenta el seu nou disc «París, Lisboa».
  • 24 de juliol. Mal Pelo. Els directors de la coneguda companyia de dansa contemporània faran una mostra de dos treballs seus: un extracte de l’espectacle «Bach» de Maria Muñoz i una segona part a càrrec de Pep Ramis.
  • 31 de juliol. Pepa Plana. Dues pallasses que plantegen com serien els clàssics gags del clown interpretats per figures femenines. Un espectacle que també presenten al Festival Grec: «Veus que no veus».
  • 7 d’agost. Jordi Savall amb Xavier Díaz-Latorre. Principal representant i intèrpret de la música antiga arreu del món. Junt amb Xavier Díaz presenten el programa «Folias & Romanescas».
  • 14 d’agost. Alqvimia Musicae. «Tránsitus», un espectacle de música i imatges projectades per tota la pedrera, creat per la fundació sevillana.
  • 21 d’agost. Peus a terra. Espectacle de dansa amb 11 ballarins de companyies conegudes arreu del món. Dirigit per Àfrica Brau i en col·laboració amb Dimitri Sturdza.
  • 28 d’agost. Fang. Poètica peça d’un cos en relació amb un bloc de 500kg. de fang. Fang, cos, pedres, una comunicació tant bàsica com essencial.
  • 4 de setembre. Tarta Relena. Dues joves veus femenines catalanes, que dialoguen a partir de melodies mediterrànies d’arrels molt diverses i alguna ben familiar.