Quartet de trompes. Cronogràfics, format per músics de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, posà música a la presentació del festival | Javier Coll

TW
0

Joventuts Musicals de Maó no faltarà tampoc enguany a la seva cita estiuenca, el Festival de Música de Maó, el qual arriba a la seva quaranta-sisena edició. I ho farà, igual com l’any passat, amb vuit concerts que tindran lloc entre el 4 de juliol i el 16 d’agost, i que presenten enguany una destacada presència d’artistes menorquins que estan fent carrera fora de Menorca.

La presència de músics locals que treballen lluny de l’Illa està sent una constant en aquests darrers anys en les programacions de Joventuts Musicals. Aquest dijous, el president de l’entitat, Lluís Sintes, fou l’encarregat de presentar als socis i al públic en general la programació del festival, en una edició on aquesta ‘quota’ menorquina és encara més important. «Des que vaig entrar com a president he intentat incloure músics d’aquí, perquè als menorquins també ens agrada aplaudir a la nostra gent que tenim a fora».

És així que passaran pel festival el destacat saxofonista Xavier Larsson, acompanyat dels músics de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, els pianistes Kiev Portella, Isabel Fèlix i Deborah Montserrat, els clarinetistes Tolo Mercadal i Ona Cardona o la violinista Assumpta Pons, a més de les integrants d’Il Gesto Armonico, Eva Febrer i Laura Sintes.

«El festival va en la línia de la música clàssica, però no vol dir que no en sortim, amb propostes més atrevides com el cabaret o amb els Barcelona Clarinet Players». Així, «hi haurà una gran varietat d’estils, des de la música barroca a la contemporània», afegí Sintes.

El festival s’obrirà i es tancarà al Teatre Principal de Maó, i la resta d’actuacions es faran al claustre de Sant Francesc, al Museu de Menorca. Tot açò s’exposà en l’acte que va tenir lloc anit a l’antiga església de Sant Antoni i on es presentà públicament la imatge del festival, obra de Yassine Braham, que no es pogué desplaçar des de Suïssa per motius laborals. Destil·leries Xoriguer va tancar la vetllada amb un brindis

Festival de Música de Maó

Dijous 4 de juliol / 21 h. | Teatre Principal

OCIM & Xavier Larsson

L’Orquestra de Cambra Illa de Menorca inaugura el XLVI Festival de Música de Maó juntament amb el saxofonista ciutadellenc Xavier Larsson, un dels músics menorquins amb més projecció internacional. Junts oferiran un suggestiu programa, des del romanticisme de Schubert fins als contemporanis Philip Glass o Takashi Yoshimatsu, sota la direcció de Francesc Prat. Una obertura de festival que enguany té un marcat caràcter local.


Dijous 11 de juliol / 21 h. | Museu de Menorca

«Cabaret Songs»

La mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzki encetaran les actuacions al claustre de Sant Francesc, amb un repertori fresc, divertit i despreocupat que titulen «Cabaret Songs». És un aplec de peces de cabaret francès i americà que els intèrprets, fent gala de la seva ductilitat, transmetran al públic permetent gaudir de moments deliciosos i plens de lleugera precisió de compositors com Poulenc, Sati, Strauss, Holänder o Britten.


Dimarts 16 de juliol / 21 h. | Museu de Menorca

«Un passeig pel romanticisme alemany»

La pianista Isabel Fèlix, els clarinetistes Tolo Mercadal i Oliver Casanovas i la violoncel·lista Ana Serrano oferiran un repertori de música de cambra plena de contrastos, amb obres de Beethoven, Mendelssohn, Bedoya o Bruch.

Divendres 26 de juliol / 21 h. | Museu de Menorca

«Teclats A2»

La pianista Deborah Montserrat i el vibràfon i marimba Armando Lorente proposen un concert original on piano i percussió endinsen l’oient en paradisos inversemblants de Bach, Piazzola, De Falla o el mateix Lorente.


Dijous 1 d’agost / 21 h. | Museu de Menorca

AmarArt Quartet & Ona Cardona

El XLVI Festival de Música de Maó ofereix l’esperat retorn a l’Illa de la clarinetista menorquina Ona Cardona, per actuar juntament amb el quartet madrileny AmarArt de l’alaiorenca Assumpta Pons. Serà un concert en el qual hi haurà espai des del classicisme de Mozart, fins al romanticisme de Brahms.


Dijous 8 d’agost / 21 h. | Museu de Menorca

«Thousand Ways»

L’ensemble de música barroca Il Gesto Armonico oferirà, acompanyat pel contratenor Víctor Jiménez, el repertori titulat «Thousand Ways», que inclourà una selecció de les millors cançons i àries d’òpera, per proposar al públic un viatge musical carregat de l’emoció i la màgia de la música anglesa de Henry Purcell, amb la sensibilitat del barroc més pur.


Dilluns 12 d’agost / 21 h. | Museu de Menorca

Eduard Marcet & Kiev Portella

El pianista menorquí Kiev Portella es reunirà sobre l’escenari del claustre de Sant Francesc amb el violinista català Eduard Marcet. Junts oferiran una volta per la història de la música, on violí i piano flirtegen amb peces i compositors reconeguts. És un duet format per aquest Festival de Música de Maó, amb dos intèrprets de gran talent que transportaran al públic a diferents estils i èpoques.


Divendres 16 d’agost / 21 h. | Teatre Principal

«Ègloga: new flamenco for clarinets and voice»

El quartet de vent Barcelona Clarinet Players serà l’encarregat de tancar el festival amb una proposta trepidant, fusionant el so dels seus clarinets amb la veu del jove cantaor Pere Martínez. Serà un concert on sonarà música escrita expressament pel compositor Enric Palomar, que promet intensitat i atreviment.