Maceo Parker és un saxofonista ‘llegenda’ en la història del funk.

TW
0

El músic nord-americà Maceo Parker, nascut a Kinston (Carolina del Nord) el 1943 i considerat un dels millors saxofonistes del món, artista clau en la història del funk, arriba avui vespre (21 hores) amb la seva banda al Teatre Principal de Maó, dins de la programació de la segona edició de l’Splendid Festival Menorca. I ho fa ja amb totes les entrades disponibles venudes.

Maceo Parker està considerat un dels saxofonistes més «revolucionaris» de la música moderna, i parlar d’ell és referir-se a l’època daurada del soul i del funk, amb el seu saxo sempre al costat dels millors. Parker s’ha convertit en llegenda al costat de la icona James Brown, figures com George Clinton o gegants del gènere com Prince.

Paral·lelament, aquest brillant saxofonista ha anat construint la seva discografia en solitari, de manera molt intensa a partir de la dècada dels 90. Ara amb 75 anys ja fets i una recepta diuen que «tan nutritiva com el primer dia» (amb un 2 per cent de jazz i el 98 per cent de funk), Maceo Parker visita el Principal de Maó amb un disc, el primer d’estudi que publica en més d’una dècada, amb el qual adverteix, amb el seu títol, que tot en la vida és qüestió d’amor: «It’s all about love». Parlant del seu projecte ha dit que «em sembla que no podrem dir prou la paraula. Tots podríem utilitzar una mica més d’amor al món, i així volia tenir un àlbum que englobès açò». L’Splendid Festival Menorca espera el seu concert a Maó amb ganes.