Una imatge de la fira de l’any passat a Maó. | GEMMA ANDREU

TW
3

Ferreries acollirà enguany la quinzena edició de la Fira de Llibre en Català de Menorca. Serà els dies 8 i 9 de novembre, segons ha sortit anunciat a la revista «Àmbit» que edita el Departament de Cultura del Consell insular.

Després d’uns quants anys en els quals la fira tenia a Ciutadella la seu fixa, l’any passat es recuperà el sistema rotatori dels orígens i es va fer a Maó. Enguany recalarà a Ferreries.

Serà un cap de setmana dedicat plenament a les lletres catalanes, amb tot un seguit d’activitats orientades a dinamitzar i promocionar la lectura en llengua pròpia.

Així, a la tradicional venda de llibres —hi haurà parades de la Llibreria Pau, vaDllibres, Llibreria Catalana, Sa Catòlica, Juguettos, Llibreria Jocs, Sa Llibreria i Espai 14— se sumaran tallers per a infants i joves, contacontes, lectures i recitals poètics, presentacions de llibres, xerrades i performances.

El Departament de Cultura està preparant tot el programa d’activitats que es faran a la XV Fira del Llibre en Català, una bona part de les quals estaran adreçades al públic infantil.

Entre els títols que es donaran a conèixer destaquen les novel·les «Arenal», de Joan Pons (signada sota el pseudònim de Joan Aram), i «Dionís», d’Armand Escandell; el recull de poesia «Arèola», de Damià Rotger, i el llibre de memòries «Crec recordar», del sociòleg Joan Estruch, segons ha avançat «Àmbit».

Altres novetats menorquines que es veuran a la fira són: «Viatge pels països de llengua catalana de Josep M. Guàrdia Bagur», d’Andreu Vidal Mascaró; «El temps i el clima de Menorca», d’Agustí Jansà i «Formigues dins els pantalons», de Pau Faner.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana també farà la seva aportació amb «Illes i Lletres», una conversa entre tres escriptors que han publicat dins el 2019, i la Plataforma per la Llengua proposarà un col·loqui al voltant de la guia sobre drets lingüístics «Què faig si...?».