Josefina Salord (centre) deixa el càrrec que ocuparà, previsiblement, Marta Jordi

TW
2

La doctora Marta Jordi Taltavull serà la nova coordinadora científica de l’Institut Menorquí d’Estudis. Això serà a partir del 28 de juliol, si es confirma la proposta provisional d’adjudicació de la plaça, que està ara en període d’al·legacions.

El procés per a la selecció del nou coordinador científic de l’IME es troba en fase d’al·legacions després que la comissió avaluadora hagi publicat les valoracions dels cinc candidats preseleccionats, Miquel Àngel Limón Pons (61 punts), Júlia Llompart Esbert (59), Aitor Francisco Mesperuza Rotger (43,5) i Bartomeu Obrador Cursach, que no es presentà a la segona fase del procés de selecció.

Si prospera la proposta provisional d’adjudicació, Marta Jordi, valorada amb 62,5 punts, rellevarà Josefina Salord, qui ocupava el càrrec des de març de 2013.

Transcorreguts els cinc dies hàbils que tenen els candidats per presentar reclamacions, el consell rector de l’IME aprovarà el 28 de juliol la proposta de la comissió avaluadora, quedant així nomenat el nou coordinador científic.

Un perfil científic

Marta Jordi Taltavull és membre de l’IME des de 2018. Nascuda a Maó (1980), està llicenciada en Física per la Universitat de Barcelona, és doctora en Història de la Ciència per l’Humboldt-Universität de Berlín i és investigadora del Max-Planck Institute, de la mateixa ciutat alemanya, des de gener de 2010. A més, des de 2017 és docent i investigadora postdoctoral a l’Institut de Matemàtiques de la Universitat de Magúncia.

La comissió d’avaluació ha valorat tant el currículum dels candidats, com també el projecte presentant i a desenvolupar al capdavant de l’IME.