El MDF’21 mostrarà la visió i la manera d’entendre la fotografia de Lluís Real.

TW
2

El fotògraf Lluís Real protagonitzarà l’exposició central del Menorca DocFest 2021, un esdeveniment que comença a encalentir motors de cara a l’inici dels actes principals, que tindran lloc del 28 d’octubre a l’1 de novembre.

A poc a poc es Far Cultural va concretant els ingredients que configuraran l’edició d’enguany d’aquest festival, en el qual destacarà l’homenatge al fotògraf Lluís Real (Maó, 1948), qui ha desenvolupat una destacada trajectòria professional. L’entitat organitzadora continua així la voluntat de reconèixer grans referents, igual com l’any passat ho va fer amb Javier Coll, jubilat després de tota una vida dedicada al fotoperiodisme.

L’exposició de Lluís Real es podrà veure primer a Ca n’Ángel, as Mercadal, del 15 d’octubre al 7 de novembre i posteriorment, el 15 de novembre, arribarà a la Sala Sant Antoni, de Maó, on romandrà fins al 9 de desembre.

Des de l’organització, Cristian P. Coll considera que la trajectòria de Lluís Real és «molt destacada com a fotògraf contemporani», i amb l’exposició pretenen «donar a conèixer la seva mirada i la manera d’entendre la fotografia documental».

Les novetats d’enguany

Aquesta edició del Menorca DocFest, que serà la tercera, inclourà algunes novetats, com la convocatòria del premi a millor llargmetratge documental sobre medi ambient, que haurà de tractar un tema relacionat amb el medi marí. Un certamen que compta amb la col·laboració de MARE i Menorca Preservation Fund.

Una altra novetat és la convocatòria d’una beca, en col·laboració amb FotoLimo, el Festival Transfronterer de Fotografia i Arts Visuals. En el marc del programa de residències artístiques «Constel·lacions Mirades Intermediterrànies», un fotògraf rebrà una beca de creació per fer una residència a la Casa d’Artistes des Far Cultural, per dur a terme un projecte a Menorca, que després s’exposarà al FotoLimo. Així mateix, un altre becat farà una residència a Céret (Occitània), i tant una com l’altra exposició es podran veure a Menorca.

Per altra banda, el MDF 2021 inclourà els certàmens habituals i s’entregaran premis al millor curtmetratge en cinema documental i el premi a millor projecte fotogràfic documental, i s’organitzarà una exposició amb el millor projecte fotogràfic documental.

Es Far Cultural preveu publicar les bases d’aquests concursos després de Setmana Santa, dia 15 d’abril.

Igualment, per tercera vegada es podrà veure la mostra dels Premis Valtueña de Fotografia Humanitària, que es fa amb la col·laboració de Metges del Món.