Roberto López, Débora Marquès, Virgínia Seguí i Paolo Scarpa, aquest dimarts durant la presentació d’«Estiu 2021» | Josep Bagur Gomila

TW
1

Més d’una seixantena d’actes culturals són els que ha programat, per aquest estiu, l’Ajuntament de Sant Lluís. I totes, amb el denominador comú de la cultura sostenible i de proximitat. O el que és el mateix: tots els artistes participants, excepte un, són menorquins o residents a Menorca.

«Estiu 2021» és el títol d’aquesta programació estiuenca que han preparat des del Consistori santlluïser, que s’emmarca en el pla de cultura sostenible que estan redactant.

Com apuntà ahir la regidora de Cultura, Débora Marquès, el programa està concebut com una mena de «constel·lació», una gran xarxa interconnectada a partir de cinc cicles diferents: Mercat poble viu, Cultura de vorera, Artistes al carrer, Cicle Clàssic i Efímers.

Propostes

Cada un d’aquests cicles està concebut de forma diferent i les actuacions incloses en cada un d’ells es faran. Així, entre les actuacions del Mercat poble viu es poden destacar les de demà, de Moments a Cor, la del 27 d’agost de la Banda de Ferreries, o una batalla de galls el 3 de setembre.

El Cicle Clàssic es durà a terme al Circuit Natural. Seran quatre concerts de música clàssica, a càrrec de La Galatea-Ritmos de España, Cantabile, Quartet Vela i el Duet Favàritx.

Ben arrelades estan a Sant Lluís propostes com Cultura de vorera, que durà actuacions de grups com Wanderlust, Figues d’un altre paner, Il Gesto Armonico o Joana Serrat al litoral santlluïser.

Per altra banda, Artistes al carrer i Efímers són exemples de propostes innovadores. La primera, sorgeix dels càstings d’artistes realitzats fa uns mesos, i que com destacava Paolo Scarpa, de l’Associació de Músics de Menorca, de la quarantena de persones que hi van participar, gairebé tots tindran l’oportunitat d’actuar aquest estiu.

Per la seva part, Roberto López destacà que el cicle Efímers «és una proposta totalment nova, no sabem com sortirà», ja que «no només seran intervencions artístiques, sinó també d’investigació», amb «creacions en viu on no només participa el creador, sinó també el públic» que haurà d’interpretar, reflexionar i implicar-se.

Els cicles

Mercat poble viu

De l’11 de juny, cada divendres, de 19 a 00 hores, amb més d’una vintena de paradetes i una actuació cultural o de dinamització. Normalment serà al Pla de sa Creu.

Cultura de vorera

Seran set actuacions, del 7 de juliol  al 18 d’agost, una cada dimecres, a Biniancolla, la platja de Binissafúller, Cala Torret, Alcalfar, l’amfiteatre de Binissafúller Roters, s’Algar i Binibèquer Vell.

Artistes al carrer

Els dissabtes, en espais de la zona esportiva, del Cós o de l’avinguda; i els diumenges, al passeig de Punta Prima. A les 21 hores, tret del 3 i 4 de juliol, que serà a les 20 hores, per no coincidir amb els concerts de Villa Jardín i Camp Sarg. Protagonitzaran les actuacions artistes sorgits dels càstings públics de l’abril.

Cicle clàssic

Cita amb la música clàssica, dos dilluns de juliol, i dos dilluns d’agost, en un entorn com el Circuit Natural.

Efímers

Aposta per les arts visuals, amb propostes efímeres, durant vuit divendres, a partir del 25 de juny. Seran intervencions variades, amb escultures que prenen vida, instal·lacions impactants o propostes de l’art del gravat.