El passat divendres van començar les visites escolars guiades a la col·lecció artística. 

TW
0

Un total de 5.111 persones han visitat LÔAC Alaior Art Contemporani des que va ser inaugurat el passat 18 de juny, de les quals 3.786, el 74 per cent, ho van fer entre juliol i agost. LÔAC és la col·lecció d’art contemporani privada ubicada a l’antiga Escola des Ramal, que acull obres d’artistes tan importants i reconeguts com Joan Miró, Miquel Barceló, Jaume Plensa, Antonio Saura i Antoni Tàpies, entre altres.

Durant el mes de juny es van comptabilitzar 510 visites en els onze dies que la col·lecció artística va estar oberta al públic. L’interès de la gent per poder contemplar la col·lecció amb més d’un centenar d’obres de gran valor cedides a l’Ajuntament d’Alaior es va mantenir durant els mesos d’estiu.

Així, el mes de juliol, 1.113 persones van visitar les dependències, amb una mitjana de 41 visites diàries, una quantitat similar a la del mes anterior.    L’agost va ser el mes amb el major nombre de visitants, amb 1.498, i amb una mitjana de 58 visites diàries, mentre que el setembre la quantitat va baixar lleugerament per situar-se al nivell de juliol, concretament 1.175 persones.

L’afluència durant l’octubre va ser de 733 persones, mentre que en el mes en curs la quantitat ha estat de 82 persones, segons les dades facilitades per l’Ajuntament d’Alaior.

Visites escolars

Per altra banda, l’Ajuntament va encetar el passat divendres el programa de visites escolars guiades i gratuïtes a LÔAC, concretament va ser un grup de 22 alumnes de l’IESJosep M. Guàrdia, una iniciativa que l’Ajuntament va començar a estudiar a finals del curs passat. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Tiago Reurer, ha recordat que una de les prioritats del propietari de les obres i del mateix Ajuntament és el vessant pedagògic i    que els escolars i joves puguin conèixer aquesta col·lecció artística, en unes visites adaptades a les seves edats. Reurer ha subratllat que aquestes visites guiades continuaran durant l’hivern, amb la possibilitat d’ampliar-les a la gent gran i a altres col·lectius i entitats.