Alguns dels intèrprets del darrer Illanvers participaran en la vetllada del Cercle Artístic

TW
0

Onze poetes i una cantant participen aquest divendres al Recital poeticomusical «1977-2022, 45 anys de poesia», que tindrà lloc  a  partir de les 20 a la Sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic de Ciutadella. Aquest esdeveniment cultural s’emmarca dins el programa commemoratiu del 45è aniversari del Congrés de Cultura Catalana a Menorca (1975-1977), organitzat pel Consell insular, Menorca Illa de Cultura, Cercle Artístic de Ciutadella i Ateneu de Maó.

El recital poeticomusical comptarà amb la participació dels poetes Ponç Pons, Anna Maria Ticoulat, Francesc Florit Nin, Bep Juan Casasnovas, Llucia Palliser, Carlos Minuchin, Guillem Benejam, Maria Dabén, Gustau Juan Benejam, Joan F. López Casasnovas i Maria Alcázar, a més de la cantant Maria Àngels Gornés.

Darrer acte

Aquest recital serà el darrer acte del programa commemoratiu que es va encetar el 25 de març amb la presentació del llibre «Reinventar-nos per ser un (nou) país. El Congrés de Cultura Catalana a Menorca (1975-1977)», de Nel Martí, que es va celebrar a la sala d’actes del Cercle Artístic de Ciutadella, seguit pel debat sobre «El Congrés de Cultura Catalana. Un balanç des de l’actualitat» celebrat el passat divendres dia 22 també al Cercle Artístic, i que aquest dimecres tindrà lloc a la sala d’actes de l’Ateneu de Maó, moderats ambdós per Nel Martí.

Martí afirma que amb l’organització del programa commemoratiu del 45è aniversari del Congrés de Cultura Catalana es va pretendre que tingués una part més formal i reflexiva, amb l’edició del llibre i els dos debats, a més d’una altra més lúdica, amb el recital poeticomusical. En aquest sentit, Martí assenyala que «de fet, la part lúdica va estar molt present en el Congrés,  i Menorca va participar intensament en el Congrés de Cultura Catalana i va ser el territori de treball i cloenda de l’Àmbit de Música».

Martí afirma que el 4 d’abril de 1977 es va celebrar al Cercle Artístic un acte poeticomusical en el marc del Congrés, amb la projecció d’un audiovisual, i després la intervenció d’Es Mussol i Traginada -era l’inici del grup musical- amb l’espectacle «Trempem la primavera». Amés, «el dia 23 d’abril d’aquell any es va celebrar al Casino 17 de Gener l’acte ‘11 poetes 11’ en què hi va participar Traginada, també amb la finalitat de reivindicar la democràcia i la catalanitat, però que no formava part del Congrés, encara que combregava amb el mateix esperit», recorda.

La cantant Maria Àngels Gornés també va participar en el Congrés de Cultura Catalana, «en una sèrie d’actuacions durant la clausura, el 10 de juliol va tenir lloc l’acte final amb un recital esplèndid de la capella Davídica i un festival de música menorquina», recorda Martí.