L’emblemàtica terrassa maonesa acollirà actuacions de jazz tots els diumenges d’estiu | David Arquimbau

TW
0

L’emblemàtic local de jazz de Barcelona, Robadors 23, esdevé inspiració per als gestors de la terrassa des Claustre, de Maó, que aquest estiu incorpora a la seva densa agenda de concerts un cicle dedicat al jazz. És Esclaustre23, que arriba amb una extensa programació, amb divuit concerts dominicals, excepte un, el de clausura, que serà l’1 d’octubre, amb l’actuació de Kaleidoscope, amb la veu de Rita Payés.

Esclaustre23 començarà el 5 de juny, i cada diumenge durà a Menorca interessants propostes jazzístiques. Els encarregats d’encetar la programació serà Tempus Fugit Quartet, de Lluc Casares (saxo), Oriol Vallès (trompeta), Joan Casares (bateria) i Juan Balcázar (contrabaix).

Precisament, és aquest darrer músic el que actua com a coordinador del programa, amb la intenció de traslladar a la terrassa maonesa l’ambient, els músics i les jams sessions de la sala barcelonina.

La majoria de concerts previstos aniran a càrrec de formacions inèdites, amb components que es reuniran per a l’ocasió. Ho faran amb la improvisació com a ingredient fonamental, en unes vetllades que reuniran sobre l’escenari músics de tota mena. De fet, el d’Esclaustre23 és un cartell molt intergeneracional, amb alguns dels artistes més consagrats, amb altres emergents.

Visitaran Maó referents de l’escena catalana com Lluc Casares, Jaume Llombart, Sergi Sirvent, David Xirgu o Masa Kamaguchi; i hi haurà artistes reconeguts com Horacio Fumero, Carlos Falanga o Fernando Brox, i també qualque sorpresa internacional, com el saxofonista londinenc Alex Hitchcock o el bateria parisenc Marc Michel, que actuaran amb Félix Rossy amb el Delightful Quartet.

Entre els joves talents apareixen noms com Rita Payés, Belén Bandera, Carla Motis o Estefanía Chamorro, i també hi haurà una destacada presència d’artistes locals, com Pol Omedes, Pere Arguimbau, Lluís Gener, Icar Toset o Pablo Millas, Guiem Pons o Suso González.

Els concerts

Diumenge, 5 de juny

Tempus Fugit Quartet.

12 de juny

Jordi Mestres Trio.

19 de juny

Jaume Llombart Trio.

26 de juny

Belén Bandera i Carla Motis feat. Horacio Fumero.

3 de juliol

The Grunge Quartet.

10 de juliol

Hemiola Trio.

17 de juliol

Pol Omedes, Pura Vida.

24 de juliol

Òscar Latorre Quartet.

31 de juliol

Fernando Brox Quartet.

7 d’agost

Sara Lilu Quartet.

14 d’agost

Esto sí se llama querer.

21 d’agost

Delightful Quartet.

28 d’agost

Carlos Falanga Quartet.

4 de setembre

Suso González Trio.

11 de setembre

Juan Pablo Balcázar.

18 de setembre

Platano Manush.

25 de setembre

Sergi Felipe Trio.

Dissabte, 1 d’octubre

Kaleidoscope i Rita Payés.