La pianista Isabel Fèlix. | Daria Petrillo

TW
0

El nomenament de Margarida Orfila i Tudurí com a Filla Il·lustre de Maó, que tindrà lloc a l’ajuntament el pròxim dissabte, a les 20 hores, comptarà amb la conferència biogràfica a càrrec de la pianista Isabel Fèlix, que ha dedicat part de la seva carrera a estudiar la vida i obra de l’homenatjada.

Fèlix va centrar el seu doctorat en Història de l’Art i Musicologia sobre Orfila i Tudurí, de qui ha gravat l’obra completa per a piano després d’una exhaustiva tasca de rescat del material inèdit. El disc s'ha editat en format físic i és a les principals plataformes digitals.

Noticias relacionadas

El ple de l'Ajuntament de Maó va aprovar el mes de setembre, per unanimitat, una distinció que reconeix la «brillant trajectòria» de Margarida Orfila, nascuda a la ciutat l'any 1889, una dona que va destacar en un món dominat clarament pels homes de l'època, el de la composició i l’ensenyament musical.

L’Ajuntament considera que el conjunt de la seva obra, caracteritzada per una qualitat i una personalitat ben definida, la fan mereixedora del títol de Filla Il·lustre. Aquest dissabte dia 22 d’octubre s'organitzarà un acte institucional que està previst que compti també amb la presència d’alguns dels seus familiars.