Josep Vives Campomar i Maties Quetglas.

TW
0

La Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de les Illes Balears lliurarà demà, dissabte, la seva Medalla d’Honor a dos artists menorquins, Josep Vives Campomar i Maties Quetglas, en un acte a les 12 del migdia al Museu de Menorca.

El crític d’art Carles Jiménez considera que tant Vives Campomar com Maties Quetglas pertanyen «a una generació de pintors capitals de la història de l’art a Menorca», Josep Vives (Maó, 1940) va oferir una exposició a la sala del Roser de Ciutadella i a ca n’Oliver de Maó, a finals de 2018, amb el títol «La quietud de les coses», amb l’obra que havia creat en els darrers 15 anys. Ha destacat per les seves «natures mortes» i paisatges i alguns veuen en la seva obra la inspiració del Novocento italià.

Maties Quetglas (Ciutadella, 1946) té una llarga trajectòria que ha deixat una profunda petjada artística a Menorca i a Madrid, on té el seu estudi. El documental autobiogràfic «Mientras vivas, brilla» ha aconseguit una gran repercussió internacional, darrerament a Perú, La Haya, Los Ángeles i Mèxic.