La Gala Lírica d’aquest divendres va ser la darrera actuació d’enguany de Simón Orfila | Katerina Pu

TW
0

Les imponents veus del baix-baríton Simón Orfila i de la soprano Ruth Iniesta, amb l’acompanyament al piano de Kennedy Moretti, van contribuir a l’èxit de la Gran Gala Lírica de Nadal celebrada aquest divendres al Teatre des Born, a Ciutadella, amb un públic que va gaudir d’un variat repertori de peces d’òpera i de sarsuela. «Estic moltíssim il·lusionat, ahir [per dijous] vam assajar en el teatre, que està preciós, l’acústica és molt bona i ho afront amb molta felicitat», assegurava Simón Orfila hores abans del concert.

El baix-baríton Simón Orfila tornava pujar aquest divendres a dalt l’escenari del Teatre des Born, en el qual des de la seva reinauguració el passat dia 23 d’octubre de 2020 havia interpretat algunes peces d’òpera. Aquest divendres es va presentar en versió concert, acompanyat de l’aragonesa Ruth Iniesta, una de les sopranos espanyoles més internacionals del moment, i del brasiler Kennedy Moretti, el pianista habitual en les actuacions d’Orfila des de fa vint-i-cinc anys.

Simón Orfila, Ruth Iniesta i Kennedy Moretti van protagonitzar un exitós concert | Katerina Pu

El concert es va dividir en dues parts clarament diferenciades, la primera va consistir en cançó i òpera, mentre que la segona va estar dedicada més bé a la sarsuela, amb interpretacions dels cantants com a solistes i també duets.

El repertori va incloure peces conegudes de «La Traviata», «Macbeth», L’Elisir d’Amore, «La Tabernera del Puerto», «Don Gil de Alcalá», «El Barbero de Sevilla», «Lucia de Lammermor», i «Le Nozze di Figaro», entre altres peces que van arredonir la vetllada artística.

«Hamlet» a Oviedo

La Gran Gala Lírica de Nadal d’aquest divendres va ser la darrera actuació d’enguany de Simón Orfila, després d’haver participat entre els passats 8 i 17 de desembre en les diferents funcions de l’obra «Hamlet», d’Ambroise Thomas, interpretant el personatge de Claudius, en el Teatro Campoamor d’Oviedo. La revista «Ópera Actual» assegurava un dia abans de l’estrena que es tractava d’una obra de màxima exigència per als seus intèrprets, entre ells Simón Orfila.