Imatge del grup Ja t'ho diré al 2013, abans del seu darrer concert de comiat | Gemma Andreu

TW
14

Vicenç Fontestad, més conegut com en 'Sente', ha mort aquest dilluns als 66 anys després d'una llarga malaltia. El músic, més conegut per ser el bateria del grup Ja t'ho diré, també fou regidor de l'Ajuntament de Ciutadella, però mai va deixar el món musical i darrerament s'havia dedicat a la tasca de manager musical.

Fontestad (1957-2023) va formar part, juntament amb Cris Juanico, Sebastià Saurina, Carles Pons i Jesús Moll, dels Ja T'ho Diré des del 1986, i van publicar set discos, des del primer 'Es Blau es fester' (1991), passant pel més reconegut, 'Moviments salvatges' (1995), el recopilatori 'Història d'un viatge', i el darrer, 'Soñando silencio' (2001). La banda es va acomiadar del públic al desembre de 2003 a Ciutadella, tot i que deu anys més tard es van tornar a reunir per pujar de nou als escenaris. L'any passat els membres del grup es van tornar a reunir per a recollir el premi Enderrock d'honor de la música balear al Teatre Principal de Palma.

Sente Fontestad, bateria dels Ja t'ho diré (1986-2003)
Noticias relacionadas

A més de dels Ja t'ho, Vicenç Fontestad va ser també els bateria de l'Orquestra Sifasol i de l'Aquarel·la de Girona. En els darrers anys dels Ja t'ho diré va començar també com a promotor musical, primer amb la discogràfica Música Global, i a partir de 2013 fundant la seva pròpia empresa, Imés Management. Entre els grups dels quals era promotor, destaca el català Obeses, amb Arnau Tordera al capdavant; i també el menorquí Leonmanso. De fet, Obeses han recordat Fontestad a Twitter:

El cantant del grup, Cris Juanico, també ha tingut un recordatori pel seu company des des les xarxes, dedicant-li uns versos del poeta Gumersind Riera, i que van ser musicats a la cançó 'M'allunyaré' al disc 'Dos o tres':

PALMA - MUSICA - Antònia Font celebra su vuelta y ratifica su reinado en los Enderrock.El grupo mallorquín se alza como Millo
Ja t'ho diré recollí el premi d'honor Enderrock al 2022 | Pilar Pellicer

Al mandat de 2007 fins al 2011 fou regidor del grup socialista de l'Ajuntament de Ciutadella. Quan Pilar Carbonero fou la batlessa des de 2009, va ser el regidor de Cultura, Turisme, Fires i Mercats.