Les més santjoaneres. El grup de peixateres fa una aturada cada dia a mitjan matí per sonar el tambor (na Juanita de los Mares) i el fabiol (na Mari Felitus). | Josep Bagur Gomila

TW
0

Les peixateres de sa Plaça segueixen un any més la tradició de cada dia a mitjan matí fer una aturada i sonar el tambor i el fabiol per animar l'ambient. Comencen el dimarts després del primer Jaleo que es sona a Calós el dia de Maria Auxiliadora i enguany no aturaran fins el dissabte des Be. Na Mari Felitus és l'encarregada de sonar el fabiol mentre que na Juanita de los Mares toca el tambor. Quan fan la sonada les peixateres esclaten en piulos i tothom les segueix.

Noticias relacionadas

Piulos i bulla
Avui dia a sa Plaça hi ha cinc parades de venda de peix, amb deu peixateres i un sol peixater, en Paco, també molt conegut. La sonada del fabiol anima l'ambient i la clientela. No hi ha hora exacta per sonar, «quan hi ha una aturada de feina aprofitam», explica Cati Bosch. Les peixateres també mantenen la tradició d'organitzar un berenar d'ensaïmada i xocolati, que prepara na Maria Nor.