A l’ermita s’hi aplegaren cents de persones, que presenciaren els balls del grup Es Rebost i dels gegants de Llucmaçanes, i homenatjaren la patrona amb els seus rams de flors | Javier Coll

TW
8

Els maonesos van honrar aquest dissabte la patrona de la ciutat, amb la tradicional romeria fins a l'ermita de Gràcia. Va ser en un recorregut que començà a la Plaça Constitució, i que reuní cents de persones que desfilaren per retre homenatge a la Mare de Déu de Gràcia.

Al voltant de les 17 hores es van començar a reunir a la plaça de l'Ajuntament una gran quantitat de cabriols, carros i cavalls, a més dels components del Grup Folklòric Es Rebost, de la Banda de Música de Maó, del grup Sarau Alcudienc i de la colla de geganters de Llucmaçanes, amb les seves figures, els gegants Joan i Rita.


Recorregut

La comitiva va tardar prop d'una hora i mitja en completar el recorregut. I és que durant el trajecte es van succeir ballades i sonades en diferents punts, com per exemple, davant del geriàtric, al Cós de Gràcia, perquè en poguessin gaudir els seus usuaris.

Noticias relacionadas

Arribats a l'ermita, els va rebre la imatge de la Verge davall la porxada. Allà, el rector, Joan Miquel Sastre, va agrair que «sou molts els que peregrinau per fer l'ofrena» a la patrona de la ciutat, i afirmà que «val més un gest que mil paraules».

A més, Sastre animà tothom perquè «cada any siguin més els tapissos que pengin de les finestres dels boinders», en senyal d'estima a la Mare de Déu coincidint amb la celebració de les festes patronals de la localitat del llevant insular.

Els balladors del grup Es Rebost van oferir uns balls, igual com els gegants de Llucmaçanes, i s'entonà també «Jove del poble Maria».

Un dels moments més aplaudits va ser aquell en què en Joan i na Rita van van rebre unes medalles que se'ls col·locà a les respectives solapes.

Per acabar la trobada a l'ermita, els assistents van anar desfilant per davant la imatge de la patrona, a la que van obsequiar amb nombroses ofrenes florals.