Gegants i música al port | Gemma Andreu

TW
0

És de nom Illa i representa a una jove de 15 anys que surt de l'escola, amb el seu llibre i, com no, el mòbil, amb el qual vol telefonar en Miquelet.

Aquesta és la nova gegantona de la Colla de Geganters de Maó, que la va treure per primera vegada aquest dimecres tot coincidint amb la darrera de les seves intervencions durant aquestes festes. Va ser en la baixada que en Tomeu, na Guida, en Pere, na Gràcia i n'Illa van fer al port, on havien de fer la darrera ballada.

La colla s'havia concentrat a la Plaça Constitució. Allà, un nombrós públic esperava per veure la sortida de la comitiva, en direcció a Baixamar.

A la Costa de Ses Voltes esperaven les figures moltes famílies, aprofitant aquest darrer trajecte perquè els fillets contemplessin una vegada més els gegants.

Ja al port, les figures es van dirigir fins a l'aparcament de llevant de l'Estació Marítima, on van fer els darrers balls. «Passi-ho bé» va ser la darrera cançó abans de dissoldre el cercavila.

Banda de música

Coincidint amb l'arribada dels gegants al port, la Banda Municipal de Maó va iniciar també el seu passacarrers des de les proximitats del Parc Rochina, per recórrer part del Moll de Llevant, tot amenitzant el traçat amb els seus temes.

Noticias relacionadas

Mentre anaven fent els seus recorreguts, els gegants per una banda i l'agrupació musical per una altra, a la zona d'Autoritat Portuària s'hi va fer una exhibició de gimnàstica rítmica, a càrrec de BS Menorcarítmica i les seves alumnes. Un nombrós públic va poder veure els exercicis de les filletes de l'escola, demostrant les seves habilitats, ja sigui amb o sense aparells. Especialment curioses van ser les intervencions de les alumnes més petites, algunes d'elles de tot just un parell d'anys.

Altres actes

El port també acollÌ el capvespre demostracions de vela llatina, motos d'aigua i 'fly' i 'hoverboard' i va ser l'escenari de diferents actuacions artístiques, que van atreure centenars de persones.


Actuacions suspeses

El regidor Héctor Pons informà que l'Ajuntament voldria recuperar les actuacions que durant aquests dies s'han hagut de suspendre per la pluja. Així, recordà el concert de la Menorca Swing Band de dia 3, la revetlla amb l'Orquestra Huracán de dimarts o els mateixos focs artificials.

Així mateix, explicà que per aquest divendres, els comerciants del Moll de Ponent tenien previst una demostració de body painting, que també s'hauria d'haver fet fa uns dies.


[Lea el reportaje completo de las fiestas en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]