TW
5

Els pobles d'Alaior i Es Migjorn han estat els primers en estrenar la il·luminació nadalenca d'enguany. Els alaiorencs es concentraren aquest divendres capvespre al centre de la població per assistir a l'encesa dels llums de Nadal, un acte per il·luminar els carrers de la població durant les festes. També s'aprofità per inaugurar l'arbre de Nadal i la decoració nadalenca, en un fosquet de fred i d'animació pel carrer davant l'anunci de les festes.

Noticias relacionadas

Per la seva part, els migjorners es reuniren a les vuit del fosquet al Pla de l'Església per assistir a la il·luminació festiva del poble. Però abans, els assistents van guardar un minut de silenci per la família de cubans residents a la localitat que han mort a Cuba, a conseqüència d'un accident de tràfic quan es trobaven de vacances, com també s'encengueren unes espelmes i es col·locaren unes flors al Pla de l'Església en el seu record. L'encesa dels llums propicià l'esclat de les nadales a càrrec de la Coral Migjornera i dels fillets i filletes de l'Escola Municipal de Música. També es va organitzar la venda de menjar a benefici d'Acnur.  

Activitat firare a Maó
La ciutat estrenà l'ambient nadalenc amb la inauguració de la Fira de Nadal, amb tres espais diferenciats de propostes nadalenques: el carrer ses Moreres amb l'oferta comercial, la plaça Constitució amb l'oferta artesanal i la plaça Conquesta amb la novetat enguany dels antiquaris. Aquest fet va permetre que la gent pogués voltar entre les diferents propostes de la fira, en un fosquet de molta activitat en el centre de la ciutat.
Així mateix, s'inaugurà el Betlem del carreró de ses Monges, amb la presència d'un ambient familiar amb ganes de descobrir el muntatge tradicional. Com a dinamitzadors els Gegants de Maó protagonitzaren un passacarrers. Avui capvespre seran Els Llumets qui encendran la nit. El cap de setmana de pont s'apropa animat, amb les primeres activitats de Nadal arreu de l'Illa.