TW
17

Originalitat i varietat és la que s'ha pogut veure enguany a la rua de Carnaval de Maó, en un concurs en què han participat set carrosses i vuit comparses, resultant-ne guanyadores «Star Wars» i «We will rock you», en cada categoria, respectivament.

La rua l'encapçalaven els Gegants de Carnaval, de Llucmaçanes, i darrere d'ells els membres de la Banda Municipal de Música. A partir d'aquí anaren desfilant els diferents grups, amb propostes variades. Hi havia comparses i carrosses de temàtica més infantil, com «Els Minions», el «Circ de l'Escola de Patinatge de la Unión», les «Abelles» o la comparsa de «La Mar», amb el rei Neptú i un seguici de calamars, gambes i altres animalons marítims. La música també va tenir un espai destacat, amb dues comparses amb més d'un centenar de ballarines, d'Alba Estudi de Dansa, obrint la rua, i de l'Escola d'Ute Dahl, que la tancava, amb un homenatge al grup Queen.

Noticias relacionadas

Algunes de les propostes més treballades van ser «El corral de la Paca» amb un guirigall de gallines i madona encalçant-les; «Es Molí de Tutankamon» amb un nombrós grup d'egipcis ballarins amb el seu faraó al capdavant, de l'Associació de Veïns Molí de Pla; o l'homenatge a la nissaga «Star Wars» de la Penya Esclatssangs, amb la nau Falcó Mil·lenari, conduïda per Han Solo i Chewbacca i acompanyada pels principals personatges del film.

Altres propostes presentades al concurs van ser l'estiuenca «Surf i skate» amb els seus patins surfejant les ones, una altra comparsa de Star Wars amb un bon nombre de personatges, «Sonríe», «Mario Kar», «Abuelitas» i «Monjas y el Papa».

En carrosses, el primer premi va ser per a la Penya Esclatassangs i el seu «Star Wars»; en segona posició va quedar «Es Molí de Tutankamon», i el tercer va ser per al «Corral de la Paca». I en comparses, les primeres van ser les ballarines d'Ute Dahl, seguides dels patinadors de «Surf i skate» i les alumnes de dansa d'Alba Sintes amb «A chorous line», respectivament.