TW
11

La nit havia estat llarga. Prop de quatre hores de Jocs des Pla i més de tres hores de caragols pels carrers del centre de Ciutadella havien animat la festa durant tota la nit. Arribava l'hora de dir adéu a les festes d'enguany. Eren passades les cinc de la matinada, quan els caixers i cavallers es plantaren davant la rectoria de Sant Francesc, a la plaça des Born, per acomiadar sa capellana, Joan Camps, i acomiadar també el Sant Joan 2016. Allà el fabioler Sebastià Salort, enmig d'una gran gernació, va fer un darrer toc molt emotiu, que va fer saltar les llàgrimes a més d'un cavaller.

El darrer toc fou una altra vegada de nit, igual que l'any passat però a diferència d'anys anteriors, que es feia amb la primera llum del dia. Malgrat que els Jocs des Pla van acabar més tard del previst, la qualcada va poder recuperar el temps i acabar les festa a una hora prudent.

Noticias relacionadas

La qualcada va fer només dues voltes de Corregudes de sa Plaça, encara que a Santa Clara va complir les tres voltes protocol·làries. Un cop acabats els caragols i acomiadats, primer sa capellana, i després el caixer senyor, la qualcada poc abans de les 3.30 hores es va dissoldre i els genets varen deixar els cavalls a les seves posades.

Els caixers i cavallers es varen reunir, sense cavalls, damunt les quatre de la nit davant la parròquia de Sant Francesc, per incorporar sa capellana Joan Camps i anar tots junts a peu cap a cas caixer senyor. A la casa noble els esperava Lorenzo de Salort per celebrar la tradicional beguda, abans de tornar a cas caixer capellà, per ara sí posar el punt i final als actes protocol·laris de les festes.

Sa capellana es va acomiadar de tots els genets i es va emocionar, amb alguna llàgrima inclosa, quan va saludar el caixer fadrí i el caixer casat. El cavaller més vell va acompanyar Joan Camps fins la porta de la rectoria. El capellà va pujar escales amunt i va sortir a la balconada per llançar les aludes de confits i dolços. Eren prop de les 5.30 hores, i ara sí, les festes havien acabat. Fins l'any que ve.