Davant la façana de l’església va començar la benedicció de cotxes | Gemma Andreu

TW
9

El poble des Migjorn Gran va celebrar aquest diumenge la festivitat del seu patró Sant Cristòfol, i ho va fer com és de costum, amb la missa solemne en honor al màrtir, i amb la processó i la beneïda de cotxes.
El primer acte va ser el matí, amb la celebració religiosa, a l'església del poble, que va ser oficiada per l'administrador diocesà, Gerard Villalonga, i en la que es van cantar l'Himne i els Goigs.

Ja el capvespre, al voltant de les 19.30 hores va sortir del temple la processó amb la imatge del sant patró, portada, curiosament, per quatre Cristòfols, i presidida pel rector de la parròquia, Cristòfol Vidal, i el prevere Miquel Romero, que col·labora al poble, i que lluïa l'estampa brodada del sant i una relíquia.

Amb la música de la Banda des Migjorn es van cantar les tradicionals Cobles de Sant Cristòfol a l'inici del carrer que duu el nom del patró.

Acabat el recorregut pels carrers més cèntrics del poble, i col·locada la imatge de Sant Cristòfol davant la façana de l'església, va començar la benedicció de cotxes.

Els primers en rebre l'aigua beneïda van ser una desena de fillets amb les seves bicicletes i, fins i tot, qualque moto elèctrica petitona i algun patinet, i just després va començar una llarga desfilada amb un centenar de cotxes.

Hi havia models d'avui però també grans clàssics, com els Seat 600, 127, 128 o 1430, un '2 Cavalls' o qualque R-4. També, com no, lluentes antigalles de principis del segle passat. I n'hi havia de diferents marques, Fiat Balilla, Renault Primaquatre, qualque Mercedes d'època o un Jeep ComandH.D.

Tampoc hi faltaren vehicles a dues rodes, com ara una cinquantena de motos, com ara Harley-Davidson, i també de carretera.

Amb la beneïda començada, la filera de cotxes, aquests ja actuals, s'estenia per tota l'Avinguda de la Mar.