TW
1

DIVENDRES 22

A les 20.30 hores, al Castell de Sant Antoni. PREGÓ DE FESTES 2016, a càrrec d'Antoni Garriga Riera (Toni Tanu). I per acabar, tothom està convidat a fer la primera pomada de les festes. Mentrestant, la Banda de Música des Mercadal ens oferirà una àmplia mostra del seu repertori musical.

A les 23.00 hores, al carrer de la Mar. GRAN REVETLA, amb l'actuació dels conjunts NO HI SOM TOTS i BLACK PEARL.

DISSABTE 23

A les 16.45 hores, repic de campanes i enlairament de coets per anunciar el començament de les festes. Tot seguit, cercavila per l'itinerari habitual, amb la Comparsa de Gegants i el Grup de Cornetes i Tambors de Fornells, dirigits per Felipe Pascual.

A les 17 hores, el fabioler Isaac Triay Moll, anirà al Local Social de l'Ajuntament a demanar permís per començar la festa i hi farà sonar el primer toc de fabiol. Llavors iniciarà el replec de caixers: es dirigirà a ca la caixera sobreposada, Maria Fuxà Coll, al carrer de ses Vinyes, núm. 7. Tots dos aniran novament al Local Social, on s'entregarà la bandera de la festa a la sobreposada. Tot seguit, i anant pels carrers de la vila, arreplegaran els altres caixers de la Qualcada, entre els quals el caixer pagès, Sebastià Garriga Pons (carrer del Carme, núm. 32) i la caixera casada, Mònica Martí Coll (carrer del Carme, núm. 32). Al mateix temps, la Banda de Música des Mercadal, sota la direcció de Litus Arguimbau, recorrerà els carrers de la població.

A continuació, els caixers aniran a cercar el caixer capellà, Mn. Joan Tutzó Sans, a la plaça de l'Església; tot seguit, es dirigiran al carrer des Vivers s/n, per recollir el caixer batle, Marc Riera Pallàs, que presidirà la QUALCADA. Serà devers les 18.30 hores.

Seguidament, la comitiva es dirigirà al Local Social, on el batle del municipi, Francesc Ametller, farà entrega del bastó d'autoritat al caixer batle. Després de fer una volta pel poble, els caixers deixaran els cavalls pels voltants de la plaça i aniran a cercar les autoritats per celebrar, a l'Església parroquial de Fornells, les solemnes COMPLETES en honor de SANT ANTONI ABAT. En el transcurs de l'acte religiós es repartiran les tradicionals candeletes. En acabat de Completes, al bell mig de la plaça, la bullícia, calor i alegria començarà el JALEO. La solfa, a càrrec de la Banda de Música des Mercada. Després de dissoldre's la Qualcada, el fabioler tornarà a replegar els caixers per anar a peu a la RECEPCIÓ que els oferirà l'Ajuntament i que tindrà lloc al Castell de Sant Antoni.

A les 24.00 hores, al carrer de la Mar, actuació musical amenitzada amb la música de J.L. Febre.

DIUMENGE 24

A les 08.30 hores, DIANA pels carrers de la població, a càrrec de la Banda de Cornetes de Dalt Sant Joan.

Noticias relacionadas

A les 09 hores, sortida del fabioler que iniciarà el replec de caixers començant per la caixera sobreposada. Després s'hi aniran afegint els altres caixers i tots junts recolliran el caixer capellà a la plaça de l'Església. Seguidament, aniran a recollir el caixer batle.

A les 11 hores, MISSA SOLEMNE a l'Església de Sant Antoni, en el transcurs de la qual es repartirà l'aigua-ros. Seguidament, el JALEO, que acabarà amb el lliurament de les canyes verdes i les culleretes de plata. Serà a la plaça de s'Algaret, amb la Banda de Música des Mercadal. Finalitzat l'acte, tots els protagonistes de la festa, amb la música marcant el pas, anirem cap a la RECEPCIÓ que oferirà l'Ajuntament als caixers i a la gent del poble al Castell Sant Antoni. En acabat de la Beguda, els caixers acompanyaran al caixer batle i el caixer capellà als seus respectius domicilis per acomiadar-se'n. Després acompanyaran la caixaera sobreposada per anar a deixar la bandera al Castell de Sant Antoni, on s'hi farà el darrer toc de fabiol. Al capvespre, els caixers més joves repartiran l'aigua-ros per les cases del poble.

A partir de les 20.30 hores, a la plaça de s'Algaret, espectacle de circ a càrrec de Ricoras.

A les 22 hores, al carrer de la Mar. GRAN CONCERT, amb l'actuació del grup català 9SON! A continuació , REVETLA amb el conjunt HURACAN.

DILLUNS 25

A les 11 hores, MISSA en records dels naturals i veïns de Fornells que han mort en el transcurs de l'any.

A les 12 hores, al carrer de la Mar, FESTA INFANTIL DE S'ESPUMA. Activitat dirigida als fillets i filletes majors de 7 anys.

A les 18 hores, a la plaça de s'algaret, JOC DEL CAPELLET, per a petits i grans. I a continuació, JOCS INFANTILS POPULARS amb Sa Xaranga i presentats per J.L. Febrer.

A les 19 hores, al carrer Major, Mercat agroalimentari

A les 20 hores, a la plaça de l'Església, actuació del grup Sommeliers.

A les 22.30 hores, FOCS ACUÀTICS, espectacle pirotècnic devora el Castell de Sant Antoni.

A les 23 hores, al carrer de la Mar, Gran Revetla concert de fi de festes. amb CALIU i el grup BLACK PEARL.