Mateu Seguí es va referir al seu besavi, Mateu Seguí Fedelich (a la foto del fons), qui va ser metge de Sant Lluís el 1885; i al seu conco, Mateu Seguí Mercadal, metge as Mercadal després de la Guerra Civil, i qui l’animà a presentar-se a les oposicions amb què guanyà la plaça al poble | David Arquimbau

TW
1

El doctor Mateu Seguí Díaz ha estat l'encarregat d'encetar, ara sí, les festes de Sant Jaume. Ho va fer pronunciant el pregó, aquest dissabte vespre a la plaça Esplanada i davant un nombrós públic, que va poder conèixer l'evolució de l'atenció sanitària de les darreres tres dècades, des que ell prengué possessió a la Unitat Sanitària.

I és que són 32 els anys que fa que Mateu Seguí exerceix al poble, on hi començà fent «no només de metge, sinó també de sanitari local i de cap de Sanitat», realitzant inspeccions a locals o informes sanitaris.
Digué el pregoner que «l'any 1984 em vaig casar dues vegades, amb la meva dona, Carmen, i amb aquest poble. I casar-se és un compromís seriós, d'obligat compliment».

Noticias relacionadas

De la història del consultori en recordà la seva ubicació on avui hi ha la biblioteca, «al costat de la polleria y davant la carnisseria, i per la precarietat de la Unitat Sanitària, la gent agafava nombre per a la consulta i també per comprar, i sovint entraven al metge amb la bossa de la compra».

D'aquells temps en recordà l'acumulació de feina, amb «més de cent visites diàries de menys de cinc minuts, sense història clínica, i fent vint visites domiciliàries cada dia». D'allà es va passar a ser «la primera Unitat Sanitària informatitzada de Menorca» per la implicació de l'Ajuntament, i a traslladar-se a les actuals dependències, «que tot i les mancances, són les millors en infraestructura, dotació i funcionament de Menorca».

Acabat el pregó, el batle, Lluís Camps, va lliurar una placa al protagonista de la nit.