Antoni Pons Morlà és autor de diferents obres

TW
2

El director musical Antoni Pons Morlà serà l'encarregat d'oferir el pregó d'aquest Sant Llorenç 2016, en l'acte que tindrà lloc el proper 12 d'agost, i que servirà per donar el tret de sortida a les festes patronals.

Ja fa uns mesos que la batlessa d'Alaior, Misericordia Sugrañes, va fer l'oferiment a Pons Morlà perquè fos el pregoner d'enguany, per la rellevància de la seva trajectòria en el món de la música i per la vinculació estreta que ha tingut sempre amb la localitat menorquina.


Trajectòria

Antoni Pons Morlà (Alaior, 1949) es va decantar de ben petit per la música, iniciant els seus estudis musicals amb només cinc anys, i als dotze va ser nomenat organista de la parròquia d'Alaior, feina que va fer mentre participava com a flautista a la Banda de Música del poble.

Noticias relacionadas

Anys més tard, Pons Morlà va estudiar al Conservatori del Liceu, a Barcelona, on va cursar professorat superior de piano, música de càmera, harmonia, contrapunt, fuga, instrumentació i composició. I més tard va fer també direcció coral al Conservatori Superior de Música.

Amb interès per la musicologia, aquest alaiorenc ha publicat l'estudi «Els goigs de Pasqua a l'Illa de Menorca», i ha près part en diversos homenatges a grans músics menorquins, com ara Benet Andreu, J. M. Taltavull, Margarita Orfila o Bartomeu Mir.

El pregoner d'enguany també ha cultivat la composició, tant instrumental com coral. Seves són les obres «El pou de na Patarrà» o el musical «Xoroi», que es va estrenar el 2012.

Ara fa dos anys que Antoni Pons Morlà es va jubilar, quan era professor de piano del Conservatori de Música de Menorca. Això no vol dir, però, que la seva activitat musical hagi minvat. Actualment manté una intensa activitat, tant pel que fa a la composició musical, com en la referent a la direcció, ja que està al front del Cor Illa de Menorca des de la seva fundació, i a la que aquest mateix mes de juliol ha dirigit en l'espectacle «Camina Burana», a la fortalesa de La Mola.

A banda d'aquesta trajectòria, l'Ajuntament d'Alaior considera també prou important la seva vinculació amb el poble per, entre altres coses, la seva participació al Concert Líric de sant Llorenç, del que n'ha estat el mestre al piano i el director, en totes les seves edicions. I ho serà també enguany, dia 8 d'agost, en una actuació en la que hi actuaran Simón Orfila, Celso Albelo i Yolanda Auyanet.