Jaleo. Les primeres notes de la Banda de Música des Migjorn van començar a sonar quan faltaven deu minuts per les nou del vespre, amb una plaça plena de gent i amb moltes ganes de veure els genets i els seus cavalls fent els característics bots damunt l’arena | Gemma Andreu

TW
8

Es Castell viu aquest dilluns el seu segon dia de festes, i ho fa després d'una primera jornada, la de diumenge, en què els carrers i les places del poble s'ompliren amb milers de persones.

I és que l'afluència de gent va ser molt important ahir as Castell, on al voltant de les 19 hores ja hi havia dificultats per trobar aparcament, i es començava a omplir l'espai més ample per estacionaments, al costat del carrer Fontanillas, davant del molí a l'entrada del poble.

I és que el replec de la qualcada havia començat a les 15.45 hores, i mentre s'anaven agrupant els cavalls, els gegants i els camps grossos i la Colla de Geganters i Grallers des Castell, junt amb les colles convidades i els músics de la Banda de Música des Migjorn, van fer un passacarrers, oferint música i balls dels que en van poder gaudir els més petits.

Amb la qualcada ja completa va ser hora de dirigir-se a la parròquia per celebrar-hi les vespres, que s'encarregà d'oficiar el caixer capellà, Joan Camps. Un acte que va incloure el tradicional repartiment de l'aigua-ros.

Bots

El rellotge que presideix la façana de les Cases Consistorials marcava les 20.50 quan el caixer batle, Lluís Camps, i sa capellana, arribaven a peu de l'entarimat i la Banda de Música des Migjorn començava a sonar les primeres notes del jaleo. Era amb prop d'una hora de retard i quan la claror del dia començava a minvar, però res importava ja, perquè havia arribat el moment més esperat.

Noticias relacionadas

Els cavalls anaven entrant de dos en dos a l'arena, a ulls dels centenars de persones que presenciaven el vistós espectacle des de les dues tarimes instal·lades a banda i banda, i també des de cada racó de la plaça.

Va ser així com la festa s'allargà fins la mitjanit, i una vegada el caixer fadrí, Joan Serra, lliurà la bandera a l'Ajuntament, a la mateixa plaça hi va tenir lloc l'esperada samba per part dels músics, i ja per acabar, la revetlla amb el grup Menorca Sound Machine i amb Dirty and Homeless.

Va ser la manera d'arrodonir una jornada que havia començat ben dematí, amb la sonada del primer toc de fabiol que, a les portes de l'Ajuntament, feu el fabioler, Antoni Sans, en presència de la junta de caixers, la qual va visitar les diferents entitats del poble per convidar-los a gaudir d'aquests dos dies de festa gran.

Això va ser després del tradicional berenar que l'Ajuntament va oferir a la junta de caixers i als cavallers que participen a la qualcada.


Incidències

Quan ja s'estava acabant la segona volta del jaleo, la Creu Roja havia realitzat dotze intervencions, sis d'elles per problemes d'al·lèrgies. Les altres sis actuacions van ser per qüestions de poca consideració. Tampoc s'havien fet assistències per l'abús de l'alcohol.