Una trentena de caixers van desplaçar-se fins l’ermita de Binixems per traslladar la imatge del patró fins a la vila. Abans d’iniciar el trajecte de tornada oferiren un replec al ritme de la Banda d’Alaior | Javier Coll Javier Coll

TW
0

La imatge de Sant Llorenç ja ha fet camí cap a Alaior. El patró ja és a poble per presidir les festes. I és que ahir, la festa va començar a Binixems per acabar a la vila. Nombrosos alaiorencs i una representació cavallera van partir de ben prest cap a l'ermita per poder acompanyar el carretó del patró cap a l'església de Santa Eulàlia.

Una trentena de caixers van arribar a Binixems minuts abans de les sis de la tarda. Tot seguit oferiren el tradicional replec, amb l'acompanyament musical de la Banda d'Alaior. No fou fins les nou de la nit quan el carretó amb la imatge arribà al centre de la vila per dirigir-se a la rectoria de l'església de Santa Eulàlia. Mentre tot això transcorria i per tal d'entretenir el públic, el grup de majorets d'Alaior oferí un espectacle a Sa Plaça amenitzat per la Banda de Cornetes i Tambors.

Noticias relacionadas

La jornada alaiorenca d'ahir va acabar amb la tradicional convidada a participar a les festes majors de Sant Llorenç a càrrec del caixer batlle, Emilio Agis, que enguany conclou bienni i per tant, s'acomiada d'aquesta missió de presidir la qualcada. Les seves paraules davant una plaça plena a vessar, van servir per repassar actes i activitats d'aquests dies però sobre tot, per lloar «detalls, símbols, que donen contingut a la festa i ens vinculen a les tradicions més estimades», apuntava.

Agis confessà nervis i emoció. «L'any passat vaig estar molt nerviós, sa meva dona bé ho sap. Idò, dos plats Catalina». Demanà a Sant Llorenç que «regui un altre dia» i va recordar dissabte de l'any passat que la pluja els tingué a tots amb el cor encongit.

[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]